Gratistidningen UppsalaTidningen damp nyss ner i min postbox. Bland annat innehåller tidningen en artikel om pizzor.
Pizzabranschen är nämligen en bransch som blomstrar, trots bistra tider. Statistik – jo, det FINNS pizzastatistik! – visar att konsumtionen av pizzor ökar. Populäraste pizzan är en pizza som man komponerar själv. Kebabpizza är annars den vanligaste köpta pizzan i såväl Uppsala som i Sverige.
Populäraste pizzorna är
- Egen komponerad
- Kebabpizza
- Capricciosa
- Vesuvio
- Hawaii
Men så finns det konstiga pizzor ute i landet också. Eller vad sägs om
- Julpizza med bland annat prinskorv, köttbullar, lax och rödbetssallad. Från Piteå.
- Pizzagetti med köttfärssås och spaghetti. Från Forshaga.
- Tamar special med ananas, glass och chokladsås. Från Halmstad
- Calzskrove som är en calzone med hamburgare och strips inuti. Från Skellefteå.
Nääää vet du, jag tror att jag håller mig till mina två favoriter…
- Michelangelo, med räkor och gorgonzola, som jag äter nere hos mamma
- Svullo, med kyckling, jordnötter och béarnaissås, som jag äter ute i Förorten!
Hjärtegott med pizza!
Vilken är din favoritpizza och vad är det på den???
åhh jag är ett sånt matvrak ibland så jag har det mesta av de TRADIONELLA ing. på. ingen prinskorv alltså
Anser att en måltid alltid ska innehålla, bröd, ost sovel och vin, därför är pizzan den optimala måltiden. Trams som prinskorv, glass, hamburgare får vara för mig, sen har jag svårt att tänka mig gorgonzola till räkor, men däremot till oxfile, fläskfile. Kebabpizza är också ett otyg vad gäller mina smaklökar. Favorit är den klassiska Napoletana, tomatsås, ost och sardeller, sen får man gärna slänga på en näve svarta oliver med kärnan kvar och soltorkade tomater i olja, sen en flaska rött till detta.
Nu så kan jag inte äta en hel pizza längre ( den räcker typ i tre dagar ) men min favorit är faktiskt just kebabpizzan 🙂 Och massor med vitlökssås till ,
Kloppan: Nä julpizzan lät bara läbbig, tycker jag! 😦
Micael: Gorgonzola och räkor är en finfin kombo, men Napoletana låter också smarrig! 😀
Tatiana: Ja jisses, fattar att det måste ta några dar för dig! Vitlökssås låter nyttigare än béarnaise, som jag ju gillar…
Jag är lite mesig…oftast Capriccosa, alltid gott.
Men, kan känna för en med tacoköttfärskryddning nån gång
och även tonfisk o lök …..
Favoritpizzan är min hemgjorda med köttfärs, lök, paprika, skinka, oliver, ananas, curry tomatsås, ost och massor av pizzakryddor.
Nu var det länge sedan vi lagade pizza. Kolhydrater är inte välkomna i hemmet längre, annat än vid sällsynta tillfällen.
Gunilla: Klassiker är väl aldrig fel?!
Inna: Hemgjorda blir ju oftast nyttigare – och godare! – än dem man köper på pizzeriorna! Men visst är de väl fulla av kolhydrater för det… Suck…
Hahaha!! Skellefteå är min stad, tur att det finns annat att äta än Carlskrove, för det verkar rätt läskigt faktiskt!!
Ulrika: Ja inte lät den pizzan god, heller… :p