Ett stinkande inlägg.

Goddag! Mitt namn är Hinke Kräkman. Det luktar koriander i mitt badrum.
Sent igår kväll noterade jag en vidrig lukt, för mig en stank. Och i morse hänger den kvar, inte svagare än igår kväll: det luktar koriander i mitt badrum! Är det nån krydda jag avskyr så är det koriander. Jag mår direkt illa, snudd på lika illa som jag mår av rövlu… röklukt. Och nu är jag fast med stanken. Det verkar som om lukten kommer från ventilen i badrummet, så gissningsvis har nån granne lagat till vad h*n tycker är en festlig måltid med koriander som huvudingrediens. Själv fick jag flytta ut kläderna ur badrummet (jag hänger alltid upp mina dagkläder i badrummet när jag har hemmakläderna på), men tyvärr är de redan smittade av lukten. Körde igång en maskin tvätt nu på morgonen. Kanske kan tvättmedelsdoften och doften av sköljmedel mildra koriandereländet.

Koriander. UFF! Det gillar jag INTE!
Ingen bra start på den här dan, alltså. Det värsta är att jag tänkte städa i badrummet idag. Nu vet jag inte ens om jag kan vara där inne utan att spy. Känner mig ungefär som yngsta bonussonen när jag lurade med mig honom som bärhjälp till soprummet en gång. Han är extremt känslig för lukter och dofter och det stackars barnet mådde så illa att han var grön i ansiktet. Lika grön som färsk koriander… Nån mer bärhjälp till soprummet har jag inte fått sen dess. Och det var väl en… sex år sen, eller nåt…
Städning står det på schemat idag. Men städning light. Lite fräscht i badrummet och i duschrummet/toan nu när Fästmön kommer i morgon kväll. Damma lite, ta ett snabbvarv med snabeldraken. Sen ska jag pinna över till Tokerian för att handla nåt ätbart. Det blir räkor med aioli och tillbehör samt vitt vin på fredagskvällen. En flaska vitt har legat på kylning några veckor, så det är bara skaldjuren och tillbehören jag behöver handla. Funderar starkt på att skicka över räkskalen sen genom ventilationstrumman till nån som har överdoserat med koriander. JAG SKÄMTAR, är bäst att tillägga!

Firre till middag i kväll.
I kväll blir det firre till middag – om man nu kan kalla fiskpinnar det. Jag tänker inte köra dem i brödrosten utan steka dem på medelvärme i panna på spisen. Det blir potatis, remouladsås och mjölk till maten. Grönsaker? Tänkte inte på det… Kanske köper nåt. Man blir smart av fisk, sägs det. Eller också är det bara nåt man blev itutad som barn för att man inte skulle dissa firren. Jag har ett rätt bra förhållande till fisk på tallrik, så jag har inte haft några större problem. Och när Tokerian säljer ett paket fiskpinnar för en tia går det ju inte att låta bli att köpa. Det blir ett par, tre middagar för en fattig Toffla, det. (Sen kan jag lyxa med räkor när Anna kommer!)
Efter middagen bänkar jag mig förstås framför TV:n. Det är ju TV-veckans höjdpunkt så här på torsdagen – Antikrundan. Inget får störa mig då, inte ens bzz och blipp från mobilen – eller telefonsamtal. Min mobil och jag är nämligen upptagna med att amatörvärdera via Antikrundans app.
Nu vill jag förstås veta lite om DIG! Är det nån ört eller krydda som DU inte gillar??? Och vad serverar du till middag hemma i kväll??? Skriv några rader i en kommentar så blir jag glad, kanske till och med inspirerad!..
PS Tänk om det är arsenik i koriander i dess torkade form? Då hade jag rätt: Den ska inte ätas!!!
Livet är kort.
Vi har haft problem med lukter i avloppssystemet sen de satte in nya utsugsfläktar i taket. De var så effektiva att vattenlåsen torkade ut! Och fy vad det luktade! Tills vi fick hjälp med detta, så hjälpte klormedel att neutralisera. Testa även med vinäger eller ättika om detta känns bättre, häll i vattenlås och handfat. Lukter är jobbiga när de inte är ens egna, så att säga…
Men ska jag verkligen hälla det i vattenlås och handfat när lukten kommer från en takventil, inte från handfat och golvbrunnar??? Har nämligen stuckit näsan (den är rätt stor) lite här och var. Kollade mitt vattenlås, som det var halvstopp i för ett tag sen. Ser helt OK ut, inte torrt, ingen lukt. Lukten satt i takventilen.
Jag tvättade i morse och det tog bort lukten. Det kanske var långkok hos nån granne igår kväll och i natt. Ventilen i hallen har jag satt ett litet papper över. Det tar bort den värsta lukten från grannarnas matlagning, men inte all lukt.
Detta är ett gammalt husmorsknep,t ex ättika mot bl a instängdlukt i kylskåp. Man döljer en lukt med en annan… tills problemet är löst! Vår matglada äldre dam till granne kokar de mest vitkåliga rätter ibland, kanske kåldolmar? Strömming steks det titt som tätt… och min sambo får kräks av stark fisklukt. Man tager vad man haver… som Kajsa Varg INTE sade.
Uff för vitkålslukt! 😦
Tvättmedel funkade bra idag, men jag ska spara ditt tips för ibland kommer det en unken lukt från golvbrunnen ffa i duschrummet. Då verkar den uttorkad.
Vinäger och ättika har jag alltid hemma, väldigt bra! Jag använder ju t ex en vinägerblandning mot de där jämrans småflugorna. De dör… som flugor, men tyvärr tycks de föröka sig också 👿
Vinäger och ättika är bra grejor det!
Älskar ju kål i alla dess former, men lukten är inget vidare, luktar rena rama skiten i hela huset vid tillagning 😉
Gillar inte heller lukten av koriander, än mindre smaken..
Något som jag kan kräkas av bara jag tänker på det, det är lukten av gatukök! Har varit så sedan jag jobbade i ett gatukök då äldsta dottern var liten och just den där ”friteringslukten”, den sitter i lääänge i hud och hår trots dusch…urk!
Det gläder mig att du inte tänkt använda brödrosten till fiskpinnarna 😉
Ha dé!/Kram
Jepp, bra till mycket – allt från rengöring till flugmord! 😉
Samma här vad gäller koriander, jag fixar det inte! 😦
Och gatukökslukten, den som kommer efteråt… Uuuuuuu… 😮 Men maten där är god. 😛
Ja, jag tänkte att det det var säkrast att skriva att pinnarna ska ner i pannan, så du inte tror att jag är alltför… ja, du fattar! 😛
Kram!
Åh, jag älskar koriander! Underbart gott. Men nån lukt från denna härliga örtkrydda har jag tyvärr aldrig känt. Mår däremot illa av lukt från vissa ostar, typ stinkvarianter.
Vi har motsatt smak, med andra ord. 😛 Koriander tål jag inte bara, jag mår illa av lukt och smak. Det funkar hyfsat i vissa kryddblandningar, men inte koriander separat – varken färsk eller torkad. 😮
Gokväll! Har tänkt en hel del på detta inlägg och kommit fram till att surströmming är det mest äckliga. Jag har ätit denna vidriga maträtt en gång. Doften och smaken fick min mage att vända sig ut och in. Annars äter jag det mesta.
Kram och önskar dig en hel hoper gott!
Uff! Jaa du… Surströmming… Det har jag också ätit en gång och aldrig mer! 😮 Det är värre än koriander. Sen äter jag ju inget annat kött än kyckling och kalkon. Rött kött kan jag få lite kväljningar av bara jag ser. Men andra får förstås äta det om de vill!
Ha en fin helg!
Spiskummin *skrynklar ihop hela fejan i avsmak* en styggelse som tydligen öses på och förstör en hel del färdigmat numera. Jag backar bara på lukten om jag öppnar nåt där de dolt eländet i ingrediensen ”kryddor”. Allt med ordet Taco i beskrivningen ratar jag. Koriander har jag bara ätit färsk i nudelsoppa som Sambograbben gjorde en gång och det var gott. Sen har jag odlat egen koriander på balkongen och den luktade rent ut sagt röv.. så jag äter inte det heller.
Jag tror att det ofta är koriander i vissa kryddblandningar. 😮