Ett liknande inlägg.
Nä. Det här blir inget lika-som-bär-inlägg. Carin Götblad är både söt och kompetent – jag är ingetdera. Rikspolischef blev hon inte, det blev Dannemannen, men hon blir regionpolischef här i Uppsala i Polisregion Mitt vid årsskiftet. Strunt samma. Det var inte jobb det här inlägget skulle handla om utan vad Carin Götblad och jag har gemensamt. Eller vilka liknande egenskaper vi har, ska jag säga.
Polis och tjuv? Carin Götblad till vänster, Tofflan till höger.
För nåt år sen såg jag en TV-intervju med Carin Götblad. Och det var där jag hittade vår likhet! Det visade sig nämligen att Carin Götblad äter exakt samma mat… varje dag… Hon äter italienskt och hon äter en pastarätt.
Min fantasi när det gäller matlagning är ju, som bekant, riktigt dålig. Så den gångna veckan har jag nästan gjort som Carin Götblad: ätit italienskt och samma mat flera dar. Det var nämligen extrapris på pizza både här och där och jag köpte på mig tre stycken. I onsdags var jag på lokal och åt… pizza, förstås. (Förra lösenordet gäller på det inlägget.) Idag åt jag den sista pizzan ur frysen. Fast jag har varvat med fiskgratäng också, som var billigt föregående vecka.
De pizzor jag har ätit har förstås haft lite olika ovanpå – Carin Götblad äter ju alltid exakt samma pastasås. Idag åt jag en väldigt god som hade mozarella. Tyvärr gled toppingen av hela tiden, så det blev ganska kladdigt. Godast var förstås pizzan i onsdags.

Söndagsmiddag blev pizza, förstås.
Men en annan skillnad är ju att jag åker till Himlen ibland och äter riktig mat. Det gjorde jag igår (nytt lösenord gäller!).
Vad har DU ätit i veckan och skulle DU kunna äta som Carin Götblad och som nästan jag gör???
Livet är kort.
Jag har ätit väldigt blandat i veckan! Igår var jag t ex bortbjuden och åt cheddarpaj, kycklingsallad mm. I fredags var det hemgjorda hamburgare och i onsdags åt jag av lite olika skäl typ en macka och ett par mozzarellasticks!
Att äta samma saker flera ggr i veckan har jag gjort i perioder. Senast hände det för några år sedan då livet var struligt…då var jag bara sugen på sill (skärgårdssill och vanlig inlagd sill). Jag åt det VÄLDIGT ofta…typ varje dag… Den enda variationen var när någon snäll vän bjöd på mat…vilket som tur var ganska ofta! 🙂 🙂 Det finns säkert någon djup psykologisk förklaring till detta beteende… Hur som helst blev jag ganska trött på sill efter den perioden…så nu blir det inte då ofta!!
Men sill… Så märkllig tröstmat… Fast jag älskar sill, ffa inlagd! 😛 Förstår att du är trött på sill nu, dock…
Märkligt..ja, verkligen 🙂
Jo…
Jag har ätit halvfabrikat nästan hela veckan. Eftersom jag inte tycker om att laga mat, och jag är den som kommer hem först för det mesta, så blir det halvfabrikat. Steker färs och har i ett par mixpåsar och…Voilà! så blir det chili con carne! Spagetti och falukorv är också nåt som går fort att göra, så man blir av med skiten och kan göra nåt som är roligare. Det blir inte så avancerat i veckorna, men i helgerna försöker vi göra lite elegantare maträtter. Koka potatis, göra nån filé i ugnen, eller nåt sånt.
Jag är som du när jag är ensam – det blir mest halvfabrikat eller frysta rätter som jag köper i massupplagor på extrapris. Till helgen gör vi godare mat när vi är tillsammans! 😛