Ett lagat inlägg.
Ibland överraskar jag både mig själv och andra. Idag bestämde jag mig för att laga en torskrätt. En torskrätt som jag inte har gjort på några år, erkände jag för Fästmön.
Eh… nej inte på typ sju, i alla fall…
svarade Anna.
För det är så länge vi har varit ihop. Och lite till… En tid, under vilken jag inte har lagat Toffeltorsk.
Jag är verkligen INTE nån bra kock, men receptet var nedskrivet med prydlig hand runt 1980nånting. Och gick skiten maten att äta då, går den att äta nu.
Dessutom, eftersom den innehåller väldigt mycket fett kanske den passar en och annan som håller en viss diet som jag inte är heeelt övertygad om passar och är bra för alla. Men en del. Därför bjuckar jag på receptet, gentil som jag är:
Toffeltorsk i ugn
Lägg torskfilé i en ugnsfast form. Krydda med vitpeppar och pressad citron. (Jag tog lite citronpeppar också på eget bevåg.) Lägg över två burkar champinjon-crème. Och nej. Det ser INTE gott ut… Men vänta bara. Det blir värre…

Champinjoncrème på torsk ser ut som… använd fantasin.
Vispa tre deciliter vispgrädde. Slå i två burkar svart rom i grädden och rör runt. Klicka över firren och champinjoncrèmen i formen. Och sen in med det i ugnen i 175 – 200 grader i 20 – 30 minuter.

Torsk med champinjoncrème, grädde och svart rom i ugnen. Det ser läskigare ut…
Koka potatis eller ris till (om du inte följer nån viss kolhydratfattig diet) och gör en sallad. Allt brukar bli klart på högst en halvtimme, som sagt och då ser det så här vidrigt ut:

Torsk med champinjoncrème, grädde och svart rom färdig. Den här maten ser inte ätlig ut.
Men faktum är att vi åt upp! Det smakade ganska mycket salt, men också rätt mycket champinjoner och gott, tro det eller ej. Fast nästa gång tror jag att jag stoppar ner lite mer fisk i formen, faktiskt. ”Såsen” borde räcka gott och väl för dubbla mängden torsk.

En portion torsk med tillbehör och en öl till mig, Anna fick ett glas vitt till sin mat.
Och ja. Vi överlevde. Vi lever i alla fall än så länge…
Livet är kort.
Har du tipsat Den bruna maten?
http://denbrunamaten.se/
😉
Ha ha ha, neej! 😛
Är nog väldigt gott tror jag!
Ska testa, är så trött på mina vanliga recept, så tack för tipset!
Ha dé!/Kram
Väldigt enkelt att göra! Men det ser FÖRFÄRLIGT ut, fast smakar OK.
Kram!
Inte alltid man äter med ögonen, kanske… Men säkert jättegott, ingredienserna lovar gott, enkel tillagning helt klart stort plus. Testar!
Kram!
Man får ha dämpad belysning och ge sitt sällskap ett glas vin till maten! 😉
Kram!
Det ska jag definitivt prova! Jag älskar fisk och har dessutom alltid undrat vad man använder champinjoncreme till!! …så två flugor i en smäll…. 😀 😀
Just cremen ser vidrig och bajsig ut, men smakar myckey gott!
Testa och berätta gärna vad du tyckte! 😛
Den rätten är väldigt god!
Tack för tipset , ska tillaga den i veckan!
Kram
God, lätt och snabb – men ser för äckligt ut! 😛
Kram!