Ett ofattbart inlägg.
Alltså det här med… grönsaker… GRÖNsaker… Varför kallas de just GRÖNsaker??? Idag åt vi gulbeige sparris, brunbeige svamp och röda, gula och svarta tomater. Ändå kallas de GRÖNsaker… Varför?
Livet är kort.
14 oktober 2014 av Tofflan
Ett ofattbart inlägg.
Alltså det här med… grönsaker… GRÖNsaker… Varför kallas de just GRÖNsaker??? Idag åt vi gulbeige sparris, brunbeige svamp och röda, gula och svarta tomater. Ändå kallas de GRÖNsaker… Varför?
Livet är kort.
Hmm, kan det ha sitt ursprung i att buskar, stjälkar och blast brukar vara gröna? Så att det blev ”saker” som kom från det gröna?
Jaaa… hum… SÅ kan det ju vara… Men gröna saker är de ju inte, själva grönsakerna…
Om det är ”grönt” är det ju ”ok” … kanske just för att grönsaker alltid är OK att äta ? nästan.. 🙂
Rött är varning för fara – alltså inga röda tomater
Gult är varning för infektion – alltså inga gula tomater.
Nja, då stämmer inte riktigt din teori. Men gott försök! 😛
Jag menade att grönsaker är ju ofta ok=grönt att äta, därav namnet 🙂
Ja jag fattade. Men andra färger är också, precis som grönt signalfärger: rött och gult står för varningar! 😛