Ett inlägg om hur Tofflan slungar smör, bland annat.
Framåt kvällningen igår var det så äntligen dags för sommarens andra kräftskiva. Eftersom det var lugnt och skönt och varmt ute kunde vi sitta på ballen*. Och det var nog tur, det, med tanke på vad jag så småningom skulle kasta omkring…
Som vanligt frossade vi på ett kilo ICA:s jumbokräftor. Gårdagens var röda och vackra, men de kunde har varit lite saltare och skalen var jättehårda.

Gårdagens skaldjur.
Kvällens tillbehör var brungräddat Leksandsknäcke, svindyrt surdegsknäcke, smör och brännvinsost. Dryck: starköl och Östgöta sädes.

Anna äter kräftor med stor inlevelse.
Kräftor är gott, men kletigt. Det går åt massor av servetter, ändå är man kletig – liksom allt man råkar ta i. Det luktar kräftor om allt efteråt. Man kan tvätta händerna hur många gånger som helst. Trots det sitter lukten kvar. För efter att man har ätit kräftor går doften över i lukt, tycker jag…

Två kräftstjärtar.
Jag brukar skala kräftor och äta allt utom stjärtarna. Dessa sparar jag till sist, när alla andra på kräftskivan tycker att det börjar bli väldigt jobbigt att skala, samtidigt som folk ändå inte är riktigt mätta. Det brukar reta en del. Fast å andra sidan kan jag ju reta folk med min blotta uppsyn ibland, så…
Efter kalaset skulle bror Duktig syster Hurtig bära in allt i köket samt gå ut med kräftskalen. Det är då olyckan är framme! (Notera tempusbytet för spänningens skull!) Smöret har blivit till soppa ute i värmen. Det gliiider ur handen och
PLOFFS!
så landar det på tröskeln!!! Ja, vi fick oss ett gott skratt och jag fick lite extrajobb med att torka bort det feta. Och vilken tur att det var på balkongen och inte inomhus…
Idag ska vi nog äta lite fastare föda, men vi vet inte vad. Det blir en inspirationstur till Tokerian senare. Vad ska du äta till söndagsmiddag???
*ballen = balkongen
Livet är kort.
Jag vill också njuta kräftor! Men då söte sambon avskyr lukten, så blir det lasagne. Och inte ens en ynka sugande snaps…nåja. Han jobbar imorgon eftermiddag och kväll så då jäklar! Minst ett kilo småkryp all by myself! Häpp!!!
Härligt! Sug i dig ordentligt! 😛
Som lappen på dammsugaren vi såg på loppisen igår (se gårdagens bildspel!)
Suger bra!
(Eller stavas det sugAr bra? 😉 )
Kanske man får lov att ta fram Suger Bra ur städskåpet, då dessa skalbitar har en förmåga att smita…och sen nästa gång som sambon dammsuger så uppstår en märklig lukt av ehh… hav? Och självklart har jag iiiiingen aning!Svårt detta! 😉 😮
Du… När vi skulle gå och handla idag krasade på dörrmattan i hallen. Ett lik hade smitit! 😦
Då har du en alldeles nyoljad tröskel, den ut till balkongen!
Jag äter alldeles ensam och bryr mig inte om att det är söndag. Det blir isterband, potatismod och lite grönt till. Kanske blir det också en nybakad brödbit, har bullar på jäsning.
Som tur var hamnade det på tröskelns utsida mot balkongen och lite grann på den gröna mattan där. Men den är så äcklig ändå så det gjorde inget! 😛
Jaa, Anna har pratat om isterband, men jag äter ju inte sånt kött. Föreslog att hon skulle äta det på egen hand.
Bullar på jäsning… Vilken adress har du, sa du??
/Bullrika
Aj oj, smör är inte det lättaste att torka upp, vill gärna ge fläckar, då var det praktiskt att du gjorde det på balkongen 🙂
Söndagsmiddag ?? här har jag och Johanna precis tuggat i oss brunch, gräddade baguetter som jag hittade i frysen, så det blev färskt och en god doft i köket till doften av nybryggt. Lite god salami, ost, paprika och färsk strimlad lök hamnade i brödet, superdupergott…så… jag har inte tänkt än på middag 🙂
Ha en skön söndag !
Du, det var rätt vidrigt och jag är skitglad att det mesta hamnade på tröskeln på utsidan och bara lite på ”balle-mattan”.
Vi måste vara rätt noga med maten eftersom vi har en diabetiker i familjen. Jag slarvar totalt när jag är ensam. Det blev kalkonfilé som steks inomhus, tror jag.
Hare gott du/ni också! 😛
Eftersom ungarna kommer hem från scoutlägret idag så slår vi till med Tacos, det brukar alltid gå hem hos dem. 🙂
Tacos ÄR inte dumt! Då kan var och en plocka det var och en vill ha och gillar! 😛
Kräftor är inget man äter iBelgien, inte på samma vis iaf. Här frossar vi i stället i musslor den här tiden. Mat i dag…. ja min sambo är ju belgare och ska prompt ha frittjes MINST en gång i veckan. Själv kan jag vara utan alldeles. Så det blir frittjes vilken avhämtas från närmaste frittur (belgarnas svar på korvmojje)
Här blir det nu kalkonfilé och potatisklyftor till middag. Det senare snäppet nyttigare än frittjes… Och inte majonnäs till utan tzatziki! 😛
Vad sa du då?
När det ploffsade?
Kräftor är ett himla krångligt sätt att få i sej dillvatten
Himla krångligt
Men öl å ost är gott 😀
Drar nog igång grillen och bränner på lite karré tror jag
Jag asgarvade! Här hade jag köpt smöret och tappat… Smöret.
Här blir det kalkonfile stekt i panna på spisen. Klyftor och tzatziki och ett glas rött till, intages ev på ballen. Vädret är… Omväxlande idag.