Ett inlägg i vilket Tofflan bjuckar på yet another recept från sin svarta bok.
Förra söndagen blev det inget recept. Jag får väl skylla på mitt dåliga minne, som jag skrev om den dan, förresten… Eller också för att jag bara njöt av att vara ledig… Men idag är det dags att glänta på Tofflans Svarta Bok igen!
Dags att titta här igen.
Den här gången blir det ett rejält middagsrecept, på kyckling förstås (för det är ju bara kyckling och kalkon jag äter i köttväg).
Oreganokyckling originalreceptet.
Oreganokyckling
(Fyra portioner)
Vad behövs?
Fyra kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekning
salt
svartpeppar
2,5 deciliter matlagningsgrädde
1 buljongtärning
oregano, färsk eller torkad
1 matsked vinäger
1 matsked soja
potatis eller ris till
Vilka redskap behövs?
Skärbräda
Kniv
Vitlökspress
Stekpanna med lock
Tesked
Matsked
Kastrull
Börja med att starta potatis- eller riskoket. Skär kycklingfiléerna på längden. Skala vitlöken. Fräs kycklingfiléerna och pressa ner vitlöken. Salta och peppra. Häll i matlagningsgrädde, buljongtärning, en matsked vinäger, en matsked soja och två – tre teskedar oregano i stekpannan. Låt allt koka under lock i cirka fem minuter.
Min kommentar: Går snabbt att göra och älskas av både barn och vuxna!
Här kan du läsa tidigare recept:
Fårost- och tomatsåslasagne
Livet är kort.