• Hem
  • CV
  • Inköpslista – böcker
  • UN
  • Ego
  • Metropolen Byhålan
  • Läser och läst!
  • Döskallelistan

Tofflan – en tragisk komedi

Livet är svart djupt nere i näbbstöveln

Feeds:
Inlägg
Kommentarer
« Tofflan undrar: Hur vanligt är det med kompiskorruption där du jobbar?
Aprilsöndag »

Den Svarta Boken: Bladspenat- och ostpasta

14 april 2013 av Tofflan


Dags för lite smaskens från Tofflans Svarta Bok igen. Idag blir det vegetariskt!

Tofflans svarta bok
Den lilla svarta.


Idag blir det ett recept
som innehåller gröna nyttigheter och hyfsat med fett och kolhydrater i form av pasta.

Bladspenat- och ostpasta
Originalreceptet i den svarta boken.

Bladspenat- och ostpasta
(Två portioner)

Vad behövs?
Pasta, till exempel snäckor

olja eller margarin till stekning

200 gram bladspenat

1 – 2 vitlöksklyftor

salt

peppar

Kelda ostsås


Redskap:

kastrull

pastaslev

stekpanna

stekslev

vitlökspress


Börja med att
tina bladspenaten lite om den är frusen. Det räcker om den får ligga framme i tio minuter. Sätt på pastavatten och koka pastan. Hetta upp oljan eller smält margarinet i en stekpanna. Lägg i bladspenaten. Salta, peppra och pressa ner vitlöken. Fräs och rör om då och då. Häll slutligen på ostsåsen, rör om och koka upp.


Min kommentar: Jättesnabbt och jättegott!
Självklart kan man göra egen ostsås, men Keldas är mycket god.


Här kan du läsa tidigare recept: 

Fårost- och tomatsåslasagne

Pasta Tricolore

Inkokt lax

Friterad camembert

Fisk med rom

Inlagda soltorkade tomater

Påskbakelse

Västkustrulle


Livet är kort.

Dela det här:

  • Tweet
  • Skriv ut
  • E-post

Gilla

Gilla Laddar...

Relaterade

Publicerat i Epikuréiskt, Personligt | Taggad Bladspenat- och ostsåspasta, fårost- och tomatsåslasagne, fisk med rom, friterad camembert, frusen, hetta upp, hyfsat med fett, inkokt lax, Inlagda soltorkade tomater, jättegott, jättesnabbt, kastrull, Kelda, koka, kolhydrater, nyttigheter, ostsås, pasta, Pasta Tricolore, pastaslev, pastavatten, påskbakelse, peppar, rör om, recept, salt, smalt, smaskens, snäckor, stekpanna, stekslev, tina, Tofflans svarta bok, Västkustrulle, vegetariskt, vitlök, vitlökspress | 2 kommentarer

2 svar

  1. på 14 april 2013 den 20:55 FEM

    Den där rätten måste jag prova, absolut. Om man vill kan man säkert steka bacon till. Du vet, jag och mina bacon! Tokig i bacon!


    • på 14 april 2013 den 21:06 Tofflan

      Bacon passar säkert till! Rätten är annars hur enkel och snabb som helst att göra.



Kommentarer är stängda.

  • Vem är Tofflan???

    En numera rätt tjock (tant) propagandaminister som sett bättre år. Bitsk och elak och hård mot de hårda, men from som ett lamm mot de snälla. Älskar sin Anna gränslöst, kopiöst, sanslöst, men tveklöst.

    Du får gärna citera mig, men ange källa. Bilder från bloggen får du INTE knycka. Den här bloggen är avslutad. Vill du kontakta mig ändå eller köpa en bild? Skriv till tofflan(snabel-a)home.se

    Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!

  • Nytt arbetsliv…

    Nytt jobb, nytt liv09 maj 2016
    Äntligen!!!
  • På LinkedIn

    Visa Ulrika Hurtigs profil på LinkedInGå till Toffelprofilen
  • På Pinterest

    Tofflan på Pinterest
  • Tofflan twittrar

    Mina tweets
  • Statistik!

    Här kan du läsa en årsrapport om den här bloggen.
    https://tofflan.wordpress.com/2015/annual-report/
    (Du får kopiera URL:en och klistra in i adressfältet på din webbläsare.)
    Vill du ha utförligare statistik, mejla mig på
    tofflan(snabel-a)home.se

  • Ämnen

    Allmänt Böcker Diskutabelt Epikuréiskt Familj Film Gult HBTQ Ironi Krämpor Musik Personligt Puckon Radio Stoiskt Trams TV Vänner
  • Senaste inläggen

    • Allting har en ände…
    • Grattis till lilla mamma – och tack för gott skratt!
    • En flaska vin: Boira’ 2014
    • Lördagslåtanden och -göranden – med vissa risker…
    • Dödligt dubbelspel
    • Återkoppling och vidare, upp i ljuset…
    • Bara härligt regn hos mig
    • Inne i djungeln
    • Tunneln i slutet av ljuset
    • Idag är det lön, men inte för alla
  • Mest lästa inlägg

    • Hur avslutar man ett jobbmejl?
    • Tofflan testar: Att rengöra en tvättmaskin
    • Stjärnorna på Slottet 2014: Claes Månssons dag
    • Tofflan testar: Pizza Hut
    • Östgötska ord och uttryck: Knuschlig och muschla
  • Senaste kommentarer

    Tofflan om Östgötska ord och uttryck:…
    Arne Bolund om Östgötska ord och uttryck:…
    Tofflan om Vita spår
    fruhatt om Vita spår
    Tofflan om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    Lisa om Allting har en ände…
    Merete om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    etuna1 om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
  • Intressant och relevant

    • Bokbloggar
    • Chokladbloggen
    • Deckarhuset
    • Glömda ord
    • Helds HBT-nyheter
    • Kommunikatörerna på SLU
    • QX
    • Skrivrummet
    • Suicide Zero
    • Uppsalalistan
    • Uppsalanyheter
  • Läsvärt hos andra!

    • Tack vare er! på Mitt manus
    • Fullt ös (18/365) på Just nu - Just här
    • Julen är slut på uppsalaewa
    • Lika men olika (12/365) på Just nu - Just här
    • Nytt år startade med nytt jobb… på stefansphotos.se
  • Knappar och diverse annat av värde

    Twingly BlogRank

    Denna blogg är värd 67 984 kr


    Display Pagerank

    Pinga Frisim

    SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

    Reggad på Commo.se

  • Dagarna

    april 2013
    M T O T F L S
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
    « Mar   Maj »
  • Arkiv

  • Besökare

    • 1 815 121 hits
  • RSS Twingly-länkare

    • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
  • I can see U!

  • I know where 2 find U2!

    Map IP Address
    Powered byIP2Location.com

WPThemes.


Avbryt
loading Avbryt
Inlägget skickades inte – kontrollera dina e-postadresser!
E-postkontroll misslyckades, försök igen
Tyvärr, din blogg kan inte dela inlägg via e-post.
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
%d bloggare gillar detta: