Det är söndagskväll och jag och mamma är ute och äter middag. Du ska få nåt riktigt smaskens att läsa. För på påsken ska man goffa och påsken är ännu inte slut!
En titt i denna.
Idag ska du få ett påskrecept. Och jag lovar dig att du klarar av detta, för jag lärde mig göra detta redan i hemkunskapen på högstadiet…
Påskbakelse originalrecept.
Påskbakelser
(Åtta stycken)
Vad behövs?
En rulltårta
3 dl grädde eller spraygrädde på flaska
åtta konserverade persikor
Redskap:
Skärbräda
kniv
elvisp
sprits
konservöppnare
sked
Angrip rulltårtan och skär den i åtta bitar. Vispa grädden eller ta fram spraygräddeflaskan. Lägg en persikohalva med den rundade sidan uppåt på varje rulltårtsskiva. Spritsa eller klicka eller spraya grädden runt om. Så det ser ut som ett ägg!
Min kommentar: Lättgjort smaskens som går snabbt att göra!
Här kan du läsa tidigare recept:
Fårost- och tomatsåslasagne
Livet är kort.
Haha, denna påskbakelse var bland det första vi fick göra i hemkunskapen även på min tid. Och vi bakade rulltårtan själva.
Oj, vilken överkurs, baka rulltårtan själv. Det tror jag INTE att vi fick göra! Else Felt, vår hemkunskapsfröken, visste hur vi var, nämligen… 😛
Min mormor brukade också göra dessa enkla men ack så goda bakelser och inte bara till påsk.
Kommer du ihåg toscapäron? Också en av dessa enkla men sååå smarriga godsaker. Och förresten – päronhalva med en smältande after eight ovanpå går inte heller av för hackor, eller hur!
En fortsatt glad och smaskig påsk på dig och hälsa lilla mamma så gott!
Toscapäron? Nope!
Men förlåt! När jag läser vad jag skrev så ser jag att det verkar som om jag tycker du är samtida med min mormor. Nu är det inte alls på det viset och förresten så är jag äldre än du och fyller alldeles strax sådär nästan tio år mer än du är!
Kram!
Så tolkade jag inte alls din kommentar! 😛
Kram!