Söndagskväll och jag är på bio. Men du ska få nånting riktigt smaskigt att pyssla med…
Du ska få spana lite i denna…
För några år sen skulle jag göra en rätt, jag tror faktiskt att det var Pasta Tricolore. En ingrediens till den är soltorkade tomater. Jag inhandlade såna på burk – och de smakade skit. Det var då jag bestämde mig för att fixa till inläggningen, marinaden, själv.
Originalreceptet på de inlagda soltorkade tomaterna.
Inlagda soltorkade tomater
(Marinerade)
Vad behövs?
En påse soltorkade tomater (cirka 100 gram)
5 – 6 vitlöksklyftor
olivolja
oregano
Redskap:
Skål
kniv
sked
glasburk
Börja med att sätta lägga tomaterna i blöt i varmt vatten i ungefär 20 minuter. Torka av dem och lägg dem i en glasburk. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i burken. Krydda med oregano. Blanda samman med en sked. Häll på olivolja och rör om. Sätt på ett lock och förvara ganska svalt dock ej kylskåp, för då blir oljan grumlig. Ät redan nästa dag!
Min kommentar: Smaskigt i pastagrytor, men även som fyllning tillsammans med brieost i en ubåtsmacka! Håller länge, flera veckor!
Här kan du läsa tidigare recept:
Fårost- och tomatsåslasagne
Livet är kort.
*stoppar i receptarkivet*
Tack 😀
Lätt och gott – till skillnad från ”burktomaterna” som är dyra och äckliga! 😛