Jepp! Den här veckan har gått fort. Eftersom det är söndag är det också dags att kolla in nåt smaskens från Tofflans Svarta Bok.
Jaha ja…
Nu har vi varit nyttiga med vegetariskt, fågel och fisk. Dags för lite… dessert. Den här desserten var väldigt poppis på 1980-talet, men jag älskar den fortfarande. Och ser jag den på menyn när jag äter ute väljer jag alltid den som avslutning.
Ostreceptet i original. Notera att jag tycker att det här ser proffsigt ut…
En god ost avslutar en god måltid. I kombination med nånting sött blir det bara… helt perfekt…
Friterad camembert
(Två portioner)
Vad behövs?
två askar mogen camembert
1 deciliter mjölk (riktig mjölk, det vill säga röd)
4 matskedar vetemjöl
1 ägg
olja
Servera med hjortronsylt, vaniljglass och persilja!
Redskap:
skärbräda
kniv
tre assietter eller skålar
en gaffel
decilitermått
matskedsmått
stekpanna
Börja med att dela varje ost i tre delar. Vispa ägget. Rulla ostbitarna i mjölk, mjöl och ägg. Hetta upp oljan i stekpannan. Lägg i ostbitarna. Fritera i ungefär 2,5 minuter på varje sida. Ät!
Min kommentar: Gammal mums-dessert! Fritera gärna persiljan också och värm sylten lite. Ser proffsigt ut!
Här kan du läsa tidigare recept:
Fårost- och tomatsåslasagne
Livet är kort. Och friterad camembert är bara så himla gott…
Det är mycket gott med friterad camembert. Vill jag inte göra den själv finns en helt ok variant i kyldisken. En smaskig vaniljglass med ljummen hjortronsylt till är inte heller så dumt.
Men det är ju mycket dyrare att köpa den färdigpanerade! Det här tar dessutom bara ett par minuter – och den färdiga måste väl ändå värmas. Gott är det i alla fall! 😛