• Hem
  • CV
  • Inköpslista – böcker
  • UN
  • Ego
  • Metropolen Byhålan
  • Läser och läst!
  • Döskallelistan

Tofflan – en tragisk komedi

Livet är svart djupt nere i näbbstöveln

Feeds:
Inlägg
Kommentarer
« Hallå-dagen på IKEA
En pilgrims död. Del 3 »

Mathemskassen: 1. Parmesangratinerad torsk

27 januari 2013 av Tofflan


Idag lagade vi tillsammans till den första rätten från Mathemskassen hemma hos mig. Det blev parmesangratinerad torsk och den var suveränt god, tyckte både Fästmön och jag.

Parmesangratinerad torsk

Parmesangratinerad torsk.


Vi följde receptet,
men gjorde inte salladen med morötter och squash (zucchini) till. I stället kokade vi ärtor-majs-paprika. Det gryn vi valde till maten var jasminris.

Det som var bra var dels att maten blev väldigt god, men också att den gick fort att göra. Det här är en rätt som definitivt skulle funka en vardagskväll! Däremot behöver fisken stå längre tid än tolv minuter i ugnen för att täcket skulle få färg. Här fick den stå mellan 20 och 25 minuter. Fisken var då ordentligt tinad.

Det som var mindre bra är att jag inte för mitt liv tror att de här ingredienserna räcker till fyra personer. Möjligen två vuxna och ett barn. Nu blev det var sin portion och en lunchlåda.

Trots det får rätten högsta Toffel-betyg.

rosa toffla minirosa toffla minirosa toffla minirosa toffla minirosa toffla mini


Här kommer nu receptet
, minus salladen, från Mathem:

Parmesangratinerad torsk

Cirka 20 minuter [För oss blev den totala tillagningstiden 35 – minuter eftersom det dröjde innan fisken fick färg]


Fisk

Ca 500 gram tinad torskfilé

½ riven parmesanost

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

¼ citron

1 tsk torkad basilika

½ tsk salt

2 krm svartpeppar


Tillbehör

4 port valfritt gryn [Vi valde jasminris]


Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tillbehör: Koka gryn efter anvisning på förpackningen.

3. Fisk: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med crème fraiche i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft. Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostblandningen över fisken. Sätt in i ugnen cirka 12 minuter eller tills osten har fått en fin gyllenbrun yta.


Näringsvärde
[Gissningsvis per portion – och då vet jag inte om salladen, som vi inte gjorde, är inräknad]

38g protein

28 g fett

34 g kolhydrater

Totalt: 563 kcal


Anna har tidigare gjort
Broccolifritters från Mathemskasse!


Tack, Kommunikationsavdelningen för maten! 


Livet är kort.

Dela detta:

  • Tweet
  • Skriv ut
  • E-post

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

Relaterade

Publicerat i Epikuréiskt, Familj, Personligt | Taggad ärtor-majs-paprika, barn, basilika, broccolifritters, citron, crème fraiche, få färg, fett, fisk, gryn, gyllenbrun yta, ingredienser, jsaminris, kalorier, kolhydrat, Kommunikationsavdelningen, krydda, laga mat tillsammans, lunchlåda, Mathem, morötter, näringsvärde, parmesangratinerad torsk, portion, pressa, protein, recept, riv, sallad, salt, squash, suveränt god, svartpeppar, tack för maten, tillagningstid, tinad, torskfilé, ugn, ugnsfast form, vardagskväll, vitlök, vuxna, zucchini | 6 kommentarer

6 svar

  1. på 27 januari 2013 den 19:52 Rippe

    Det lät gott och lättlagat! Måste prova!
    Kram!


    • på 27 januari 2013 den 20:08 Tofflan

      Perfekt vardagsmat – men gott även en söndag! 😛
      Kram!


  2. på 28 januari 2013 den 08:01 FEM

    Det är lite synd om folk får gå hungriga, när inte maten räcker till alla. Det var så, alltså. Snålt tilltaget.


    • på 28 januari 2013 den 09:52 Tofflan

      Ja det hade möjligt räckt för två vuxna och två SMÅ barn. Men rätten var snabb och lättlagad, rekommenderas! Fast just det! Du äter ju inte fisk…


  3. på 28 januari 2013 den 08:43 åsa

    Tack för tipset!
    Ska testa det under veckan som kommer.
    Ha dé!/ram


    • på 28 januari 2013 den 09:53 Tofflan

      Om ni äter som två normala vuxna blir nog mängden enligt receptet ovan bra för er!
      Kram!



Kommentarer är stängda.

  • Vem är Tofflan???

    En numera rätt tjock (tant) propagandaminister som sett bättre år. Bitsk och elak och hård mot de hårda, men from som ett lamm mot de snälla. Älskar sin Anna gränslöst, kopiöst, sanslöst, men tveklöst.

    Du får gärna citera mig, men ange källa. Bilder från bloggen får du INTE knycka. Den här bloggen är avslutad. Vill du kontakta mig ändå eller köpa en bild? Skriv en kommentar vid det inlägget så kontaktar jag dig!

    Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!

  • Nytt arbetsliv…

    Nytt jobb, nytt liv09 maj 2016
    Äntligen!!!
  • På LinkedIn

    Visa Ulrika Hurtigs profil på LinkedInGå till Toffelprofilen
  • På Pinterest

    Tofflan på Pinterest
  • Tofflan twittrar

    Mina tweets
  • Statistik!

    Här kan du läsa en årsrapport om den här bloggen.
    https://tofflan.wordpress.com/2015/annual-report/
    (Du får kopiera URL:en och klistra in i adressfältet på din webbläsare.)
    Vill du ha utförligare statistik, mejla mig på
    tofflan(snabel-a)home.se

  • Ämnen

    Allmänt Böcker Diskutabelt Epikuréiskt Familj Film Gult HBTQ Ironi Krämpor Musik Personligt Puckon Radio Stoiskt Trams TV Vänner
  • Senaste inläggen

    • Allting har en ände…
    • Grattis till lilla mamma – och tack för gott skratt!
    • En flaska vin: Boira’ 2014
    • Lördagslåtanden och -göranden – med vissa risker…
    • Dödligt dubbelspel
    • Återkoppling och vidare, upp i ljuset…
    • Bara härligt regn hos mig
    • Inne i djungeln
    • Tunneln i slutet av ljuset
    • Idag är det lön, men inte för alla
  • Mest lästa inlägg

    • Hur avslutar man ett jobbmejl?
    • Tofflan testar: Vårtfri?
    • Morgonen är här
    • Ostindiefararen
    • Huset Silfvercronas gåta
  • Senaste kommentarer

    Tofflan om Östgötska ord och uttryck:…
    Arne Bolund om Östgötska ord och uttryck:…
    Tofflan om Vita spår
    fruhatt om Vita spår
    Tofflan om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    Lisa om Allting har en ände…
    Merete om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    etuna1 om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
  • Intressant och relevant

    • Bokbloggar
    • Chokladbloggen
    • Deckarhuset
    • Glömda ord
    • Helds HBT-nyheter
    • Kommunikatörerna på SLU
    • QX
    • Skrivrummet
    • Suicide Zero
    • Uppsalalistan
    • Uppsalanyheter
  • Läsvärt hos andra!

    • Doktor Bagges anagram av Ida J… på Mösstanten
    • Andra kvinnors liv av Jojo Moy… på Lottens Bokblogg
    • Torsdagsångest? Ja, ibland… på Mitt liv
    • Olycksfall på uppsalaewa
    • Under ytan av Kjell Eriksson på Mösstanten
  • Knappar och diverse annat av värde

    Twingly BlogRank

    Denna blogg är värd 67 984 kr


    Display Pagerank

    Pinga Frisim

    SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

    Reggad på Commo.se

  • Dagarna

    januari 2013
    M T O T F L S
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
    « Dec   Feb »
  • Arkiv

  • Besökare

    • 1 900 314 hits
  • RSS Twingly-länkare

    • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
  • I can see U!

  • I know where 2 find U2!

    Map IP Address
    Powered byIP2Location.com

WPThemes.


  • Följ Följer
    • Tofflan - en tragisk komedi
    • Gör sällskap med 52 andra följare
    • Har du redan ett WordPress.com-konto? Logga in nu.
    • Tofflan - en tragisk komedi
    • Anpassa
    • Följ Följer
    • Registrera
    • Logga in
    • Kopiera kortlänk
    • Rapportera detta innehåll
    • Visa inlägg i läsare
    • Hantera prenumerationer
    • Minimera detta fält
 

Laddar in kommentarer …
 

    %d bloggare gillar detta: