När Fästmön hade slutat arbeta styrde vi kosan in till stan, till Den Hjärtegoda med make. Försökte ta Ajfånen till hjälp att hitta, men den sa till mig att det inte fanns nån sån gata i Uppsala. Knäppskalle!
Vi hittade ändå. Körde in på en trång gård där två flyttlass också trängdes. Möttes av Den Hjärtegoda med dryckespåse och Make med en låda… EN LÅDA… mat.
Kvällens meny.
Ja, som du förstår har vi en del att stå i äta i afton… Den Hjärtegoda hade varit smart nog att skicka med instruktioner också.
Tydliga instruktioner.
Anna, som är kvinnan i hushållet, värmde soppan. Sen serverade hon visst sherryn också. Pappas punschbägare fick duga!
Kvinnan i hushållet serverar sherry.
Själv gjorde jag... jaa… vad gjorde jag? Satte mig ner för att äta förrätt.
Jordärtskockssoppa med oststänger samt sherry = förrätt.
Detta var alltså bara början på kvällens eat along. To be continued…
Livet är kort.
Åhh vad underbart snällt! Vilken meny! 😮
Fantastiskt… Det kommer mera… 😛
Oh, vilken meny, ni har verkligen lite att jobba med! Vilken tur att jag precis fått i mig min gourmetmiddag-pyttipanna, och är proppmätt, annars hade jag blivt något avis!
Hade tänkt att sätta igång med kålrotslåda idag, men av det blev det inget, kanske imorgon…
Ät, drick och njut!
Kram
Vi jobbar på, vi jobbar på… Jaaa, Den Hjärtegoda är verkligen snäll och duktig på att laga god mat… Din kålrotslåda var det godaste på julbordet förra året!!!
Kram!
Jordärtskockssoppa ( aslångt oord ) är så gott !
Kram
Har aldrig ätit det tidigare, men å så gott och krämigt!
Kram!
Åhhhhhhh kålrotsläda ! Det är så gott. Måste jag snart göra .
Rippes är suveränt god! Hon gjorde en åt mamma och mig förra året!!! 😛
Och ska göra åt er i år också! 🙂
Snäll du är! Men mamma kommer nog inte hit i år eftersom vi inte vet hur det blir med operation och sånt.
Just det, men DU får det, om du vill!
Jaa tack gärna! 😀
Ska bli! Gillar du leverlåda? Jag och mina vänner brukar ”byta lådor”, jag gör kålrot åt dem också, de gör lever åt mig, praktiskt! Så om du vill ha, säg bara till
Är ni mätta????
Kram!
Lever?? Eh… nej, jag äter ju inget annat kött än kyckling och kalkon, vet du!
Något… 😮
Kram!
Jo, jag vet, men du äter ju leverpastej, så tänkte kanske…
Nej men så här skrev jag i inlägget om leverpastejmackan:
[…] Du kanske tror att det är väldigt svårt för en som inte äter annat kött än kyckling och kalkon att klämma i sig leverpastej. FEL! Leverpastej idag innehåller ungefär en tredjedel gris. Resten är svamp, kryddor och ibland till och med ansjovis! […]
Jag är tvungen att äta leverpastej ibland för att få upp mina värden. Men det är inte mycket gris i leverpastej. I vanliga fall äter jag INTE leverpastej.