Feeds:
Inlägg
Kommentarer

Archive for september, 2012

Ytterligare en film blev det i afton. Zodiac (2007) gick på TV3 i augusti. Nu kikade vi, Fästmön och jag, på inspelningen av den på DVD-hårddisken.

En film om en seriemördare. 


På 1960-talet började Zodiac
sin seriemördarbana, ett mördande som skulle pågå flera decennier av och till. Ofta gick han på par, mest var det kvinnan som drog till sig hans mordlystna sinne. Men trots att Zodiac mördade många och även skrev brev till tidningarna lyckades polisen inte få fast honom. Många var det som ville hitta mördaren, men ingen lyckades. I stället gick det åt skogen för flera av dem som sökte mördaren. De blev maniska, blev av med sina jobb och sina familjer.

Det här är en väldigt lång film, över två timmar. Men den är också väldigt bra och spännande hela tiden.

Jag ger den högsta betyg!


Livet är kort.

Read Full Post »

Lite film till söndagsmiddagen i vardagsrummet kändes rätt. Vi valde Trick ‘r treat (2008), Fästmön och jag, eftersom det snart är Halloween. Eller också var det för att den var inspelad för mest länge sen på DVD-hårddisken, Kanal 5 sände filmen i maj.

Skräckkomedi är genren.


Den här filmen visade sig
vara en skräckkomedi. Den börjar bra och ganska typiskt med en ung tjej som mördas på Halloween medan pojkvännen väntar i sovrummet med en p-rulle på gång. Men sen blir det mest tramsigt med en seriemördande rektor, mobbiga ungar, tjejer som är vampyrer och jag vet inte vad.

Lite spännande blir det ändå när sägnen om bussen med åtta utvecklingsstörda barn som körde ner i ett kalkbrott berättas.

Fast det blir ju inte mer än näst lägsta betyg.


Livet är kort.

Read Full Post »

Idag är jag arg. Jag är bara arg. På allt! Det började med att jag retade upp mig på ett mejl som jag fick häromdan. Sen var det kört.

När jag telefonerade med mamma idag blev jag irriterad på bemötandet jag fick när jag var på Sjukstugan i Backen. Doktorn tänkte faktiskt utföra en undersökning som jag inte alls var beredd på. Till sist blev det 1 – 0 i min favör. Först nu känner jag att jag inte bara blev rädd utan arg. För undersökningen skulle genomföras utan bedövning. Och jag var inte ens förberedd! Vad tror de egentligen om sina patienter? Att de inte har nån känsel, eller?

Nåt som definitivt talar om för mig att jag har känsel är min häl. Jag är så arg på den! Idag var det faktiskt lite sol och den sträcka jag längst pallar är att gå är Tokerian – hemmet tur och retur. Hur stimulerande är det på en skala?

Hemma blir jag galen av att bara småtrampa runt i rummen – OCH TRAMPA PÅ DE IRRITERANDE SNOJARNA PÅ ADIDAS-BRALLORNA! Varför har träningsbyxor inte längre resår eller mudd och dragkedja nertill som förr i tiden utan dessa irriterande snojar – SOM DESSUTOM GÖR SKITONT ATT TRAMPA PÅ?!!!

Irriterande snoj.


Jaha.
Nu noterar jag att solen lyser härligt mot björken här utanför. Det ser så fint ut och här sitter jag och har ont och mår illa och… ÄR ARG!

Och så var det en jävla hund, en tax, dessutom, som skällde och skällde och skällde när vi närmade oss Tokerian. Uttagsautomaten var stängd. När jag skulle lämna in Lottot började tjejen plötsligt serva en karl i en annan kassa fast hon hade inlett mitt ärende.

Det var ungefär då som jag kom att tänka på IKEA Handla-kortet. Jag skrev ju här om Ikanobanken och mitt kort där för ett tag sen. Trots att kortet inte går ut än skrev banken ett brev till mig där jag uppmanades att handla på kortet annars skulle kontot avslutas. Men kortet är giltigt till och med december 2013. Till sist fick jag tag i dem och jag förklarade att jag ville ha kontot kvar, trots allt. De skulle skicka ett nytt kort då. Jag påpekade förstås hur onödigt detta var eftersom mitt kort ju är giltigt över ett år till, men det sket de i. I veckan kom sen nästa goddag yxskaft-brev från IKEA handla. Där stod bland annat, och håll i dig nu…

[…] Tack för din ansökan om ett IKEA HANDLA-kort. För tillfället har vi lång leveranstid på våra kort, vilket medför att det dröjer ett tag innan du får ditt kort. Vi skickar dig därför detta brev som bekräftelse på att ditt kort är beställt.
Trots att du inte fått kortet ännu så kan du handla med ditt IKEA HANDLA konto genom att besöka någon av våra säljdiskar på varuhuset. Personalen hjälper dig att få ett tillfälligt köpbevis. […]

Eh..? Jag har inte ansökt om nåt konto, jag vill bara ha ett fungerande kort. Det jag har i min ägo, ett kort som är giltigt till och med år 2013, skulle jag gärna använda. Men nu går ju inte det eftersom Ikanobanken vill byta ut det helt i onödan man på grund av att jag inte handlar på det tillräckligt ofta. Tillfälligt köpbevis… My ass, jag har lust att… JAG ÄR ARG! Dessutom blir jag arg när folk använder det lilla irriterande ordet när de skriver ”sen så gjorde jag så och sen så var det dags att så…” – DET ÄR TALSPRÅKIGT SLUTA GENAST!!! ORDET FYLLER INGEN FUNKTION – DET BARA FYLLER UT EN MENING I ONÖDAN!

Sa jag att jag är arg idag? Arg, bara arg…

Arg och sur.


Livet är kort.

Read Full Post »

Igår slog vi på stort. Lite grann, i alla fall. Det får man lov att göra när man har fått lön, men samtidigt känner sig risig. Vi tog en bil till Il Forno där vi hade bokat bord klockan 20.

För en gångs skull provade var sin ny förrätt. Jag tog jätteräkor på bruschetta med tomatröra. Underbart gott! Tyvärr är bilden – tja, alla bilder från kvällen skitdåliga. Skulle verkligen behöva en ny kamera/mobil…

Jätteräkor på bruschetta.


Det var skönt och lyxigt
att sätta sig till bords, välja god mat och dryck och bli serverad. Dessutom, att slippa diska och att få skjuts både till maten och från maten. Min häl var ond igår på eftermiddagen, så ond att jag grinade, faktiskt. Fast jag låtsades förstås att det var regndroppar eftersom vi var utomhus, jag måste ju tänka på min image.

Vinet för kvällen blev ett fylligt och pepprigt Solane. Det visade sig vara Il Fornos sista flaska av just den här sorten. Vinet gick fint till sältan i maten.

Gott vin – och restaurangens sista flaska av den här sorten!


Huvudrätten
visade hur konservativa vi är! Men varför ändra sig när man vet att en rätt är urgod? Vi tog kycklingfilé i gorgonzolasås, Fästmön med bacon, jag utan. Till detta potatis.

Urgod huvudrätt! Varför ta nåt nytt då?


Vi skippade dessert
eftersom vi ju hade godisbunkar hemma, men jag tog en dubbel espresso så jag inte skulle somna i taxin hem.

Vad tyckte vi om övrigt under kvällen då? Tja, man undrar hur småflickor har råd att gå på denna restaurang. Och när de väl gör det, kan de inte klä på sig ordentligt? Shorts och linne i höstkylan. Nej, fy så opassande!

Servicen var förhållandevis god med tanke på att restaurangen var fullsatt. Vi hade fyra olika personer som tog beställning, serverade, plockade ut och kom med notan. En av servitörerna var lite stressad och kastade bestick omkring sig…

En gaffel hamnade på golvet när det skulle dukas.


Men värst var nog sällskapet
vid bordet bredvid. Av nån anledning hölls det kramkalas och nån i sällskapet vispade ner nånting från väggen som alldeles tydlig gick i kras. Men inte ett ord om detta nämndes till personalen. Ouppfostrat!

Hemma i New Village igen blev det lite TV-deckare och godis innan vi kröp till kojs vid midnatt. I morse blev jag väckt vid sextiden av att somliga hade skrikkonsert. Hela morgonen, fram till dess att vi klev upp vid halvtio, var det sen show av allehanda irriterande slag. Förutom skrik även en hel del dörrsmällande och sakkastande. GROW UP nån gång. Fort!


Livet är kort.

Read Full Post »

TV kan man både roas av och lära sig saker av – jag lärde mig ju till exempel att det är OK att peta näsan. Men nu undrar Tofflan om DU följer nån TV-serie.

Som vanligt hittar du frågan med svarsalternativen här intill i högerspalten. Det är också inne i omröstningen du kan lämna kommentarer, inte här vid inlägget.

TACK till dig som tar dig tid att klicka – och ännu mera TACK till dig som lämnar en kommentar!


Livet är kort.

Read Full Post »

Den gångna veckan har det varit rätt mycket näsproblem för undertecknad. Kanske har jag inte petat tillräckligt så att bakterier har fått fäste? Det var ju nämligen så jag lärde mig att näspetning är bra, men öronpetning inte via ett äckligt TV-program. Därför undrade Tofflan om du brukar peta näsan och öronen.

Så här fördelade sig de 24 inkomna svaren:

70,83 procent (17 personer) svarade: Jaa, jag petar näsan och topzar/tvättar öronen! 

16,67 procent (fyra personer) svarade: Nä, peta näsan? Fy! Fast öronen håller jag rena från vax!

8,33 procent (två personer) svarade: Ja, näsan petar jag allt då och då, men öronen varken topzar eller tvättar jag. 

4,17 procent (en person) svarade: Usch! Nej, jag varken petar eller tvättar näsa eller öron. Låt skiten gro!

Cattis lämnade följande kommentar:

Tofflan har dessutom givit mig en bra ursäkt för näspetande; att få bort bakterier – hjärtligt tack! Topzar gör jag dock icke men tvättar öronen, absolut. Tack också för en mycket rolig blogg, hittade hit via ett inlägg om Ulla Billquist efter googling gällande henne och återvänder mest varje dag 🙂

Tofflan kommenterade:

Det var liksom meningen, det! Jag använder det ju själv som ursäkt! 😀 Tack för kommentaren och tack för dina besök! Hoppas du hittar nåt mer att kommentera vid de vanliga inläggen!

Stort TACK till dig som klickade ett svar. Jag hoppas att du kollar in den nya frågan, som vanligt här intill i högerspalten, och svarar igen!


Livet är kort.

Read Full Post »

Det är ju så att vi alla har lite märkliga prylar för oss. En av mina dito är att jag alltid gläpper i postboxen varje gång jag passerar – även när det rimligtvis inte kan komma nån post. Fästmön har försökt ta mig i upptuktelse. Därför började jag KBT-träna det hela genom att smyyyga förbi och försöka betvinga lusten att… gläppa…

Tydligen har min KBT-träning varit effektiv, för igår glömde jag kolla posten! Eller jag kollade posten en gång och då hade min trista facktidning kommit, bara. Men här i Uppsala har vi två posten, en vanlig och så Bring. Och det var post nummer två jag hade glömt bort.

Så nyss, när vi stapplade ut till Tokerian för att köpa lördagsgodis och var sin sockrig kanelbulle müsli hittade jag två brev i postboxen. Det ena var en NÄSTA månads mobilräkning (jag har ju precis betalat den här månadens!), så den hade jag god lust att låta ligga kvar (men det gjorde jag inte för jag är ju så plikttrogen och skötsam). Men det var ett kuvert till i boxen. Det innehöll det här fina kortet:

Fint kort från snäll bloggvän!


Ett stort och varmt TACK
till snälla Tant Raffa som tänker på mig och mina krämpor! Jag blev så glad för din omtanke och dina ord!!! Det betyder så mycket att nån just talar om för dem att de tänker på en när man har det svårt.


Livet är kort.

Read Full Post »

Nu har Fästmön mest, och jag lite grann, bäddat rent, så nu kan du få se mitt sovrum med sitt nya fönster också.

Rent och fint och nya fönster i sovrummet också.


Det är det mindre vädringsfönstret
 i sovrummet som har en krånglande persienn. Just detta fönster är det jag öppnar mest, tror jag. Jag har öppet hela dagarna och kvällarna, ibland även på nätterna, faktiskt. Vippöppningen är så praktisk, för det drar ju inte, det kommer bara in frisk och härlig luft!

Vippöppning är toppen!


Mamma har fått ett telefonsamtal
och jag har borstat tänderna. Skulle vilja ha en rotborste och borsta mig med i näsan också, för det kliar igen. Och även i gommen. Hälen gör sig påmind i och med att jag har svårt att resa mig när jag har suttit stilla. Kan knappt gå alls då. Vi blir hemma tills det är dags att åka och äta nånstans. Så får det bli!


Livet är kort.

Read Full Post »

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Read Full Post »

Nej, vi är inte riktigt OK nån av oss. Fästmön har kill i halsen och hosta, jag har kli i ögon och näsa och båda är vi jättetrötta och lite småfebriga av och till. Men Anna var söt igår och både handlade och lagade maten, medan jag grejade klart här hemma. Och diskade, ska jag tillägga, för det hör till ovanligheterna! Anna skämmer bort mig totalt och brukar diska när hon är här. Hon vet att jag verkligen avskyr denna hushållssyssla…

Anna knaprade Ipren igår och jag tog till sist en Tavegyl för att få slut på kliande och nysningarna. Sen blev jag ju überskittrött, så vi glodde bara nån timme på TV innan vi kröp till sängs. Idag när vi vaknade var vi fortfarande skittrött trots en lång och god natts sömn. Det vete 17 om det är nån allergi för min del, jag känner nästan av lite ont i halsen. Skyndade mig att ta en ingefärskaramell ur asken jag har köpt på Thaistället på jobbet. Med dessa karameller – som är sega och smakar både sött och starkt på samma gång – brukar jag kunna mot Olle i grind, men nu vet jag inte om jag är försent ute.

Vi har ätit frukost och jag har tagit rätt på gårdagens torra tvätt. Anna rev ur sängkläderna och de snurrar just nu i maskinen. Passade på att ta några bilder på mitt hem med de nya fönstren, men det är verkligen skitsvårt att fota just fönster. Kameran tar in ljuset och gör bilden mörk – och då ser man ju inte vad den föreställer. Har Photoshoppat lite, men det blev inte mycket bättre.

Matsalsbordet vid fönstret i vardagsrummet.


Nån bild från sovrummet
kommer inte eftersom sängen inte är bäddad! Vi går vidare till gästrummet…

Gästrummet med kaktusparaden i fönstret.


Vägg i vägg
ligger arbetsrummet.

Arbetsrummet sett från datorn och mot fönstret.


Och så slutligen köket,
där stackars Anna äntligen fick lägga beslag på lokalblaskan efter att mina feta fingrar släppt den.

De nya fönstren i köket är de fönster jag tycker bäst om. Det var tidigare två stora rutor. Nu är det tre och alla går att öppna genom att vippa och jag behöver inte plocka bort nånting från fönsterbrädan.


Lokalblaskan innehåller idag en intressant artikel signerad dess kulturchef.
Ämnet är förstås bokmässan. En bra och läsvärd krönika, skriven av Alexandra Borg, behandlar e-boken. Rekommenderas! En tredje intressant artikel i dagens tidning – jaa, jag är förvånad att det är så många – handlar om sociala medier och att Twitter är överskattat! Tyvärr finns den inte att läsa (än?) på nätet.

Dagen i övrigt? Tja, himlen är regngrå och vi känner oss sega. Vet inte riktigt vad vi hittar på när sängen har blivit renbäddad och dagens tvätt har blivit upphängd. Man har mest lust att hänga över en god bok här hemma och det skulle hälen tacka för. Men mamma ska jag väl ringa. Eventuellt vågar vi oss ut till kvällen för att supera nånstans i stan, kanske italienskt..?


Livet är kort.

Read Full Post »

Older Posts »