Varning! Känsliga personer bör passa sig eftersom kombinationen mat och avföring och andra kroppsutsöndringar görs i inlägget!
Dags för en cookalong igen! Jag veeet, jag gör dem alltför sällan, men det handlar ju om att jag faktiskt lagar mat för sällan. Matlagning är inte min största talang och jag tycker för det mesta att det är ASTRÅKIGT. Men när Fästmön är här försöker jag både skärpa och överanstränga mig lite.
Idag ska vi laga rätten GaLAXer i mina braxer. Den är hur enkel som helst! Inhandla fyra frysta laxfiléer, men Varning: Köp dem INTE på ICA Heidan, där är de svindyra!!! Dina pengar ska nämligen också räcka till Abbas middagsklart-sås Fetaostpesto. Och potatis eller ris.
Laxfiléerna ska vara tinade när du slänger ner dem i mina braxer en ugnsfast form. Värm ugnen till 175 grader.
Laxfiléerna ska vara tinade.
Fixa till riset eller potatisen. Vi kör färskpotatis idag. Den behöver man inte skala, bara skölja och borsta lite. Starta koket.
Potatis borstas lämpligen med en potatisborste, inte toaborste eller nån annan borste, typ sprit.
Kläm ut fetaostpeston över laxfiléerna. Släng sen in gaLAXerna mitt i ugnen. Där ska den bo i ungefär 20 minuter.
Fetaostpeston ser ut som snor eller diarré, men smakar inte riktigt lika salt betydligt godare än det den påminner om. Don’t judge a book by its cover!!!
Under tiden kan du duka och plocka fram lite grönsaker. Vi gillar till exempel sparris till. Bara att öppna burken och lägga upp på ett sniggt fat och ställa fram.
Tiiipiskt sniggt fat till sparrisen!
Och får du en stund över medan gaLAXerna står i ugnen och potatisen kokar kan du ju alltid sätta dig och blogga… Som jag gör just nu.
PS Det finns förstås flera såser till ugnsbakad lax!
Det låter skitgott! Ska prova någon variant nån dag, fast utan pesto. Pesto är gift.
Finns citron som är rätt god och sen tomat, tror jag. Sen finns det såser för grytor som vi inte har testat. Det känns lite för avancerat… 😳
Jag åt också lax i går 🙂 Vi hade mors dag här, så då gjorde mor (jag) lax och dillstuvad potatis, det var mums! Och sen blev det banoffie pie till efterrätt! Hoppas ni har det lite varmare än oss nu, det är kallt om tårna här 🙄
Vad är banoffie pie??? Sounds intreaging!
Nja, tio grader i morse, men det regnar mest varenda dag. Igår var det fint väder, idag mulet igen.
Banoffie pie…man tager digestivekex och kör i matberedare. Häller smält smör på, trycker ut i form, kyl.Sen har vi ju något som kallas condensed milk här, vet inte om det finns i Svedala? I a f så kan man antingen koka en burk (japp, hela burken oöppnad) i 3 timmar, eller så köper man färdigkokt, är ungefär som kola. Häll på botten av kex. Skiva över bananer. Fluffa ut vispad grädde, riv choklad över. And voila! Banoffie pie 🙂
Fy te rackarns så gott det låter!!!! 😛 Det finns condensed milk att köpa här i vissa affärer.
Jag brukar bara köra på salt o peppar och olivolja och in i ugnen… men, sen blandar jag gräddfil, gräslök alt. persilja med lite citrondroppar och citronpeppar i mums…….
Jag kör färdigblandat redan i ugnen! Lat, vet du…
Som vanligt tror jag inte jag kan kommentera, men som vanligt försöker jag ändå! (Ska testa nåt nytt nu). Det ser riktigt gott ut och jag älskar lax!! Mat behöver inte vara svårt, men liksom dig är inte matlagning mitt största intresse. Bara festman, DET gillar jag att laga, men inte vardagsmat!
Nej, jag gillar mest att ÄTA god mat, det gör jag så gärna!
Välkommen tillbaka till kommenteringen i WordPressvärlden! Visst är Jontas en pärla?!
Aaaaah!! Jag tror det GICK!! Och så ska det stå FESTMAT och inget annat på sista raden!
Fast det blev en lite rolig felskrivning, FESTMAN… 😆 Det låter mer intressant än FÄSTMAN, tycker jag, dårå!