Uppdaterat! Och för övrigt är rödvin bra mot… viktökning!!!
När Fästmön jobbar ända till klockan 21 är det inte lätt att hitta på nåt lämpligt att äta. När Fästmön dessutom inte riktigt informerat om vissa kostvanors förändringar blir det svårt. Men Tofflan gör som hon nästan alltid gör:
Tar det säkra, asgoda och bajsluktande framför det nyttiga, hälsosamma och trista.
Börja med att botanisera i vinskåpet. Välj ett rödvin som passar till kraftiga ostar. Det gör till exempel detta vin, Delicato, från 2003. Damma av flaskan och ställ den att lufta minst ett par timmar.
Delicato från 2003 är ett kaliforniskt rödvin som passar till kraftiga ostar.
Plocka därefter fram bajsostarna ur kylen. Ställ dem på en ostbricka, till exempel en i fuskmarmor, som denna. Låt dem stå i rumstemperatur och softa till sig lika länge som vinet luftar.
Bajsostar ska softa till sig i rumstemperatur ett par timmar före servering.
Skölj druvorna, låt dem rinna av och torka dem med en bit hushållspapper. Du kanske har nåt kvar med jultomtar på eller så? Lägg druvorna i en skitsnigg skål.
Röda druvor är finfint till ost och kex och vin – tvärt emot vad experterna säger. Saftiga päron går också bra.
Slutligen, fyll på kexburken, till exempel en gammal plåtburk för After Eight, med salta kex, paprikakex, crackers och alla möjliga jävla kex som är goda. Det viktigaste är att du uttalar kex med hårt K och absolut inte KJEX!!! (Att säga KJEX är nämligen lika fult som turkost!)
Alla möjliga jävla kex.
Så. Duka. Sätt dig ner och vänta på att klockan ska bli kvart i nio så du kan åka och hämta din kära/e!
Nå, det här var väl ingen svår cookalong???
Mums! Ska skriva upp/ner/av receptet så jag kan prova någon gång! 😀
Jaa gör det, jag tror inte du kan misslyckas med den här rätten!
Det låter som matlagning på en skön nivå 🙂 – och GOD matlagning också! Ha en bra helg (och titta inte ut – det snöar!!)
Mycket skön nivå och ffa MIN nivå. Jag ser att det snöar, SKIT! 😦 Ska hämta Anna klockan 21 så jag måste ut…
Pilutta dig Mästerkocken, här pratar vi elitnivå!
*GLÄNSER*
Det där är ju alldeles perfekt!
Kram på en fredagskväll!
Lisa
Jepp! Perfekt på en fredagskväll! 😀
Kram!
Det här var lättfixat, snabbt och gott – helt i min smak!
Ha en skön ost-och-vinkväll, och helg annars också.
Det verkar inte bli nån sitta på balkongen och läsa -helg som jag hade hoppats, J..a snöande, det räcker nu!
Kram!
Rödvin värmer!.. 😉
Kram pårej och ha en bra helg – man kan läsa i soffan eller fåtöljen inomhus också!!!
Kram!
PS Ja verkligen! Jävla snö! 😦
Jag blir väl dubbeldiskad, för jag säger både kjex och gillar turkos 😉
Men jag dricker rödvin och funderar på om jag ska plocka fram ritz-kex och pepparrotsost.
Smaklig spis!
Kram!
ps prova grönmögelost med sharonfrukt. Det är jättegott!
Jaa, det är frågan det… 😉
Sharonfrukt…
Ba dånar så impad är jag ! Gulle dig som ringde och grattade mannen !
Och vet du vaaaa ? Du har indoktrinerat mig så nu tycker jag att turkost är sketafult. Ska skänka alla min turkosa gräjjor 🙂
Kraam
Äntligen kunde jag impa på min Stora Söster! 😛 Men klart, U är så söt och gullig!
Ha ha, BRA! Jag har lyckats!!!
Kram!