Jag gillar pizza och julbord, men därmed inte sagt att jag tycker att de hör ihop. Inte som hand i handske eller fot i sko, så att säga. Men Mahmoud Ismail på restaurangen Marios i Arvidsjaur ville göra nåt riktigt juligt och komponerade en julbordspizza.
Först bytte han ut tomatsåsen mot saffranssås. Därefter kom potatismos, köttbullar och prinskorv – före gräddning. Efter gräddningen kompletteras pizzan med julskinka, rökt kalkon, rödbetssallad, ansjovis, rökt lax samt räkor med majonnäs. Slutligen toppas pizzan med renstek.
Hela julbordet på pizzan – kan det va nåt???
Nja, för min del får nog denna pizza vara. Men skulle du vilja prova den???
Örk! 😯
Instämmer!
Nej fy, nu vände det i magen på mig, som precis håller på och återhämtar mig från, troligtvis, matförgiftning. Men skulle inte vilja ha detta i vanliga fall heller, nej, oaptitligt!
Men stackars dig, matförgiftning! Usch!
Usch, det låter inte aptitligt alls!
Nej, inte nånting.
Ewww! Vore jag hungrig nog, så visst. Men om han lägger sill på den också så svälter jag nog hellre ett par dagar.
Jag tror jag avstår helt…
Fy fan va vidrigt …
Eller hur?! 🙄
Nä fy vale! Uääk!
Uschaaan, eller hur?! 😉
Åh Fy !
Ett stort FY, verkligen!
Tiden är ur led…. En pizza är inte längre en pizza. Fast grejerna som är på skulle jag gärna äta, utan pizzaunderlag förstås.
Pizza är italinsk mat, svenskt julbord är svenskt. Varför förena?