Vi lagade lite mat. Det vill säga, ugnen lagade potatisklyftor.
Klyftor en masse.
Fästmön stekte tunna skivor kyckling.
Kycklingfilé, tunt skivad.
Jag fixade…
…körsbärstomaterna…
…och…
…salladen.
Jag luftade vinet och dukade. Det var det lättaste.
Jag luftade en lurig flaska vin. Den innehåller inte alls cabernet sauvignon-druvor utan merlot.
Anna vispade ihop en béarnaise på spisen.
Varm béarnaisesås.
Och en del ville inte ha varm béa utan hot. Jag ställde fram burken.
Hot béarnaise från Lohmander är godast!
Vi dukade av och diskade och torkade bord och spis och golv tillsammans.
Vad har du ätit i kväll???
Kyckling m bea – inte helt fel! Jag har ätit ansjovistorsk, lätt-och snabblagad och gott, pressad potatis och haricots verts till.Måltidsdryck mellanöl.
Ha det gott, kram!
Låtert gott det också! 😛
Kramen!
Det där såg fint ut! För oss blev det en wok idag med nötkött och en massa grönsaker såsom sockerärter, minimorötter, paprika, bambuskott, vattenkastanjer till nötkött och ris. Det blev kanongott! 🙂
Wok är också gott! Och ganska lätt! Och fort! 😛 Ja, nu har du gett mig ett bra tips till nästa helg!
Det där lät ju supersmarrigt, kanske ”snor” den maträtten av er!
Själva åt vi korv i ugn, med ost o senap och rödlök och tomathalvor. Bulgur till detta. Jättegott :-), fast jag vet ju att du inte äter korv…inte falukorv i alla fall.
Men det lät jättegott och det finns kycklingkorv som är som falukorv! 😛 Kanske testar!!!
Här blev det rostade rotfrukter, fläskkarré och varm bearneisesås, mmmm….så gott det var!
Inte att förglömma, ett (eller två då…) glas rött till det.
Ha dé!/Kram
Rött är gott och rätt, eller hur?! 😉
Kram!
Jag önskar att jag åt det ni åt, ser otroligt smarrigt ut! Själv föll jag för köttfrestelsen och nu har jag ooont i min mage… Kyckling går bra men inte nöt! Absolut inte nöt. Varför gör jag såhär??? 😉
Jaa du… Jag kan inte äta nöt, fläsk eller inälvskött, endast kyckling och kalkon, inte ens anka går.
Vi var på favvorestaurangen, Flygande tallriken, eftersom jag fyllde nästan 50.
Åt gott, lever på det länge nu.
Förrätt; St Jakobsmusslor i champagensås o sjögräs…. Mmmmmmm
Huvudätt: Grillade gambas med sallad
Efterrätt: Chokladmousse med halloncoulis
Alkoholfri aperitif och ett glas rött till maten.
Det var en middag i min smak! 😛
Jag glömde äta vilket jag inte får göra. Sjumål skadet vara mellanmålen inräknat. Har bara lyckats komma upp i sex mål, har ingen aning var jag ska lägga det sjunde, får väl börja gå upp mitt i natten och äta.
Oj oj, jobbigt att komma på vad man ska äta när det ska ske så ofta… Men du är duktig, du och jag ser fram emot en bild på den nye Micael!