Inte för att jag äter hamburgare, men jag äter ju faktiskt kycklingdito… Läser om en 80-årig kvinna som dog av ångorna på en toalett. Nio andra hamnade på sjukhus.
Det handlar om giftiga ångor på en McDonald’s toalett i Georgia, USA. Några besökare fick svårt att andas, medan ett par blev medvetslösa och en äldre kvinna avled. Men nu är det ju inte troligt i sig att det var ångor från hamburgarna eller ens de sjukas toalettångor som var giftiga. Man misstänker helt enkelt ett rengöringsmedel.
Jag äter bara kycklingburgare och helst på Burger King. Är jag utanför riskzonen då?
Här i Sverige är det ofta, tycker jag, si och så med renligheten på hamburgerrestauranger. Jag hävdar inte att Mc Donald’s är skitigast, jag anser att de flesta kan vara rätt sunkiga. Så jag tror inte att vi i Sverige behöver vara rädda för några giftiga ångor från rengöringsmedel… Om vi skulle bli sjuka eller avlida efter ett besök hos nån hamburgerkedja tror jag risken för magsjuka vore större.
Jag är oftast på md om jag käkar hamburgare, jag tycker att det är rätt fräsch i våran närmsta, men däremot om man går in på vissa pizzerior, så är det INTE fräscht..
Jag har också sett hur noga dom fått utbildning när dom börjar på mac donalds, hur viktigt det är med hygien och även hur dom ska städa toaletten, sen följer ju inte alla det såklart 🙂
Här är alla hamburgerrestauranger, oavsett kedja, ofta ute i blåsväder vad gäller hygienen. Men det tänker man ju inte på utan man äter glatt vidare där…