Bara för att man själv har märkliga matvanor ska inte familjen drabbas. Ryggbiff inköptes till Toffelmamman som med liv och lust bultade den platt, så här:
Ryggbiff bultad med liv och lust av Toffelmamman.
Tofflan själv ägnade sig åt att skiva Kalle Kon i cirka centimetertjocka skivor. Till detta svingades en starköl – ett måste i Tofflan’s cookalong!
Kalle Kon är skivad och starkölen, ja, den måste intas för… kryddningens skull..?
Vidare häller man upp klyftorna i en ugnsfast form och sätter ugnen att värmas upp till 225 grader. Sen in med klyftorna i 25 – 30 minuter.
Klyftigt!
Sen till väsentligheterna. Och jag vet att jag har varit hemlig tidigare, men här är några av kryddorna jag använder till dessa köttbitar. Sherryn ger jag emellertid f*n i att dricka. UFF! Den är en sorts lightvariant och passar enbart till marinader.
En del av de kryddor jag använder.
Till väsentligheterna hör förstås vitlökssmör och hot béarnaise.
Ja, jag VEEET! Vitlökssmöret är helt fel upplagt i en kinesisk temugg. Men ändå. Det ser… trevligt ut.
Och visst smakade det bra! Så här såg min välfyllda tallrik ut – och jag lever fortfarande efter maten (kan det vara alkoholen i vinet som dödar ev. farligheter???).
Min tallrik är välfylld som vanligt.
Mamma tyckte maten var god också.
Mamma äter trettondagsmiddag.
Efter maten tog jag ytterligare ett glas vin och blev lite trött och behövde sätta mig vid datorn, medan mamma tog disken. Sen blev hon också lite trött och satte sig i soffan och körde igång TV:n.
Här har vi moffat i oss lasagne och sen stoppade jag i mig chokladpudding och grädde.
Det är tur att det blir vardag nu. Jag äter alldeles för mycket onyttigt när jag är ledig.
Kram
Ja du… Ätit och druckit alldeles för mycket onödigt… 😉
Kramen!
Det var en snigg skål till vitlökssmöret !
Kram
Jepp! Kina, från XX dynastin! 😉 Nej vet inte, men den är fin! Tack! 😀
Kram!
Ser att du är som maken min, ketchup på klyftpotatis!
Spelar ingen roll, hur ”fin” restaurang vi är på, är det klyftpotatis eller strips så SKA han ha ketchup och jag tycker att det är….
Gott verkar ni ha ätit och jag tycker också att du hade lagt upp vitlökssmöret snyggt.
Ha dé!/Kram
Jaaaaa, jag vill ha ketchup till klyftpotatis som värsta barnet… 😳
Tack, jag tycker att det är roligt att duka fint!
Kramen!
Vitlöks smör bearnaise och ketchup? Tänkte precis klaga, men kom sen ihåg hur mina middagar såg ut när jag arbetade som, så jag låter det vara. Kram
När du arbetade som vad??? Jag är en sån som har ketchup till potatisklyftorna, sorry! 😀 Men det ska vara hot béarnaise och vitlökssmör också. I fin skål!
Kram!
Å! Lohmanders Bearnaise är ju gudomlig!!
Har du testat den Hotta? (Hot Béarnaise) Skitgod! 😛
Har bara testat den vanliga men ska genast springa och köpa den hotta också!!
Tror du gillar den säkert!!!
ni har smörjt kråset som de östgötar ni är :)kommer du ihåg korvmojjen vid folkets park i motala. tyras hette den va? vilka korv
kram
Nej du vet Parken var jag inte på så mycket, jag flyttade ju från stan. Men har du testat Nattkröken vid Lyckorna? Uj uj uj, säger jag! Vilka portioner! 😀
Kram!