20 000 liter whisky om året. Det är vad världens nordligaste whiskydestilleri ska producera. Lappland Destilleri AB är nystartat och finns i Arvidsjaur.
Enligt styrelseordföranden ska destilleriets whisky
[…] präglas av den natur och klimat som Lappland ger […]
Spannmålet ska jäsa i furufat från Norrland, alltså. Tja, nu får Mackmyra i Gävle konkurrens. Fast där kanske man lever på det långlagrade. Mackmyra har destillerat maltwhisky sen 1999.
Spännande och lycka till! Och skål, förstås!..
Whisky… Fast den här är blended, inte malt, eftersom det är is i glaset. Man har inte is i maltwhisky.
Skönt att höra att du har whiskyvett! (men nåt annat förväntade jag mig iofs inte av dig)
He he, tja, i mitt barskåp finns bara maltwhisky av den rökiga sorten. Möjligen att jag köper Jameson till Irish coffee.
Enligt EU’s regelverk måste en produkt som kallas whisky ha mognadslagrats på EKFAT inget annat, punkt
OK, enligt artikeln i Dagens Nyheter som jag länkade till i inlägget är det furufat. Fortsättning lär följa, dårå ,om man får kalla produkten whisky eller inte i såna fall…