Så blev äntligen den stora, härliga vinsatsen upptappad! Med lite blåshjälp av Fästmön gled den röda drycken så fint upp genom häverten. Totalt blev det 27 flaskor rött vin.
Lite svettigt blev det att tappa upp alla 27 flaskorna.
Efter tappning följer korkning och det var ett tungt göra idag i värmen. Därpå skulle hättorna ångas på, ännu ett svettmoment som dessutom sker vid påslagen platta på spisen. Och så slutligen etikettering.
Husets Vin, 27 flaskor rött, upptappat den 18 maj 2010.
Av alla flaskor avsätts alltid två per upptappning till vinskåpet. Där kan de lagras i upp till sex år.
Två flaskor per upptappning avsätts till vinskåpet. Här får de trängas med finare köpeviner!
Och resten, i det här fallet alltså 25 flaskor, hamnar i ”vardagsvinstället”.
Vardagsvinstället fick resten av flaskorna!
Men tro nu inte att jag dricker vin till vardags! Det är YTTERST sällan och gårdagens alkoholintag var ett mycket ovanligt undantag. Den förra vinsatsen jag tappade upp, runt 27 flaskor det också, räckte i två år…
Hellre tappat än förlorat!
som det står på etiketterna. För omdömet tappar man lätt när man intar för mycket alkohol… En lagom njutning ska det vara!
Ja, det är nog mera lagom med ett glas ibland än en stor box i taget. Hehe……
Sällan jag dricker box, faktiskt! Det var när du och jag sist var hos N och H, du vet, den där julen…
Jag delade ju box med min kompis Maggan en kväll i höstas och vi blev sentimentala och grät en skvätt och skrattade och sluddrade. Sen skulle jag cykla hemåt i natten. Det gick bra, jag kom hem och mådde naturligtvis skit dagen efter. Boxvinet var så illa i smaken att vi var tvungna att späda ut skiten med cider.
Fy 17!!! Alltså jag tror inte det är bra för vinet att lagras i en box. Flaska och kork ska det vara! 😀