• Hem
  • CV
  • Inköpslista – böcker
  • UN
  • Ego
  • Metropolen Byhålan
  • Läser och läst!
  • Döskallelistan

Tofflan – en tragisk komedi

Livet är svart djupt nere i näbbstöveln

Feeds:
Inlägg
Kommentarer
« Jag har sugit eller Nu knastrar det inte längre under Tofflan…
Basic instinct 2 »

Tofflan’s cookalong no. 10: Torsk på torsk!

26 februari 2010 av Tofflan


Som jag tidigare idag aviserat blir det TORSK till middag i afton. Men nej, nej, NEJ! Torsk är inte alls trist, torsk är gott! Fast visst kunde de göra utformningen av paketen från Findus lite roligare… Bildrepris:


Torsk – ser trist ut, men är gott!

                                                                                                                                                         Börja med att införskaffa just ett paket som ovan! Det går naturligtvis bra med torsk eller annan firrefilé från annat företag än Findus. Fisken ska tinas. Under tiden kan du dammsuga, ringa en kompis, sjunga lite, se på TV, ta en promenad med mera. Det tar nämligen en stund att tina torsken, så glöm inte att plocka fram den ur frysen I TID! VIKTIGT! Ska du servera kokt potatis till, vilket jag föredrar, kan du ju till exempel också skala den under tiden. Och fixa till lite grönsaker till en god sallad.


Potatis och lök skalar jag under rinnande, ljummet vatten. Skalen blir sega då och lättare att få bort. Fast till löken använder jag inte potatisskalaren utan en kniv.

                                                                                                                                                        Sallad är som sagt gott till. Här är en snabbt ihopsvängd historia med sallad, körsbärstomater, gurka, grön paprika och svarta oliver. Italiensk salladskrydda, olivolja och rödvinsvinäger över, som vanligt!


Grönt är skönt. Och lite rött och svart i salladen också.

                                                                                                                                                         Ta fram övriga prylar du behöver – kryddor, ägg, ja, du fattar. Här har jag ställt upp ”övriga prylar” lite snyggt.


Några snyggt uppställda övriga prylar som ströbröd, kryddor, ägg med mera. Den som är riktigt observant noterar det naivistiska konsthantverket i bakgrunden, en cornflakesburk i blåst glas med en glad sol på, signerat Tofflan, förstås! Kaffekoppen med monogram tillhör densamma, men är inte egentillverkad utan ingår i serie om sex. Koppar, alltså, inte snusk.

                                                                                                                                                       Knäck ett ägg i en skitsnygg kopp med ditt monogram på och vispa ägget i koppen med en gaffel. Leta fram en pensel – NEJ, ingen mascarapensel utan helst en brödpensel eller nåt ditåt. Lägg firrefiléerna på en skärbräda och pensla dem med det uppvisade ägget. Häll sen ströbröd över.


Smuligt och skräpigt blev det efter detta var gjort, så nu knastrar det under Tofflan igen. 😦

                                                                                                                                                           Skiva en gul lök i halvmånar. Starta potatiskoket innan du steker löken i pannan på inte alltför hög värme. Då kallas det feber! Nej, du ska INTE steka i löken i ansiktet, fårskalle. Den ska heller inte stekas i en Annapanna utan i en STEKpanna! Skärp dig!


Gul lök, perfekt skuren i halvmånar, i bildens mitt. Till vänster i bild: Äcklisch!

                                                                                                                                                            När löken fått lite färg lägger du i torsken. Salta och peppra lite, kanske addar du lite citronpeppar? Stek, inte för hett utan ganska försiktigt, firrarna fem till tio minuter på var sida.


Här fräser och kokar det på spisen, precis som det ska. Och doften av stekt torsk sänker sig över lägenheten…

                                                                                                                                                       När firrarna är klara häller du på ett paket matlagningsgrädde och kokar upp försiktigt. Vill du göra såsen tjockare kan du ta lite mjöl och röra ut med lite vatten i en kopp och försiktigt hälla ner detta i stekpannan medan du rör omkring. Fast jag brukar strunta i detta. Slutligen ”pudrar” du torsken med hackad dill!


Voilà! (Är franska och betyder ungefär ”Se där!”)

                                                                                                                                                        Nu är du också torsk på torsk!

 

Dela det här:

  • Tweet
  • Skriv ut
  • E-post

Gilla

Gilla Laddar...

Relaterade

Publicerat i Epikuréiskt, Personligt, Trams | Taggad ägg, citronpeppar, cookalong, dill, grön paprika, grönsaker, gurka, italiensk salladskrydda, körsbärstomater, lök, mat, matlagningsgrädde, mjöl, monogram, olivolja, peppar, potatis, rödvinsvinäger, sallad, salt, ströbröd, svarta oliver, torsk, vatten | 10 kommentarer

10 svar

  1. på 26 februari 2010 den 20:48 Bitten

    Det där lät alldeles väldigt gott!! 🙂


    • på 26 februari 2010 den 20:51 Tofflan

      Gott och enkelt och snabbt! Vi tog om och så blev det ändå en lunchlåda till Anna i morgon, så det räckte bra. Och vi lever än, ska tilläggas, även om min mage undrar ”va f*n..?”


  2. på 26 februari 2010 den 21:43 Gunilla

    MUMS! säger jag, jag torskar inte på den rätten !!


    • på 26 februari 2010 den 22:01 Tofflan

      Nej, du är ju NORSK! 😆


  3. på 26 februari 2010 den 22:35 fruhatt

    Jag ba älskar fisk ! Men sönerna är skeptiska :-/


    • på 26 februari 2010 den 22:56 Tofflan

      Du får tvångsmata dem! 😀


  4. på 26 februari 2010 den 23:16 fruhatt

    De är mycket större än vad jag är 🙂


    • på 27 februari 2010 den 07:19 Tofflan

      Äsch då! Funkar det att kittla dem???


  5. på 27 februari 2010 den 06:30 Systerdyster

    Mums! Det blev inga rester, va? Tyvärr har jag samma problem som Fru Hatt, griniga, matkinkiga söner som är dubbelt så stora som jag.

    Jag bara älskar dina cookalongs! Men morotsbilden i det tidigare inlägget fick mig att rodna. Jag trodde att detta var en dedesam blogg. 😳


    • på 27 februari 2010 den 07:21 Tofflan

      Resterna har nu följt med Anna till jobbet, i en lunchlåda.

      Nej, detta är definitivt en snuskblogg! 😯



Kommentarer är stängda.

  • Vem är Tofflan???

    En numera rätt tjock (tant) propagandaminister som sett bättre år. Bitsk och elak och hård mot de hårda, men from som ett lamm mot de snälla. Älskar sin Anna gränslöst, kopiöst, sanslöst, men tveklöst.

    Du får gärna citera mig, men ange källa. Bilder från bloggen får du INTE knycka. Den här bloggen är avslutad. Vill du kontakta mig ändå eller köpa en bild? Skriv en kommentar vid det inlägget så kontaktar jag dig!

    Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!

  • Nytt arbetsliv…

    Nytt jobb, nytt liv09 maj 2016
    Äntligen!!!
  • På LinkedIn

    Visa Ulrika Hurtigs profil på LinkedInGå till Toffelprofilen
  • På Pinterest

    Tofflan på Pinterest
  • Tofflan twittrar

    Mina tweets
  • Statistik!

    Här kan du läsa en årsrapport om den här bloggen.
    https://tofflan.wordpress.com/2015/annual-report/
    (Du får kopiera URL:en och klistra in i adressfältet på din webbläsare.)
    Vill du ha utförligare statistik, mejla mig på
    tofflan(snabel-a)home.se

  • Ämnen

    Allmänt Böcker Diskutabelt Epikuréiskt Familj Film Gult HBTQ Ironi Krämpor Musik Personligt Puckon Radio Stoiskt Trams TV Vänner
  • Senaste inläggen

    • Allting har en ände…
    • Grattis till lilla mamma – och tack för gott skratt!
    • En flaska vin: Boira’ 2014
    • Lördagslåtanden och -göranden – med vissa risker…
    • Dödligt dubbelspel
    • Återkoppling och vidare, upp i ljuset…
    • Bara härligt regn hos mig
    • Inne i djungeln
    • Tunneln i slutet av ljuset
    • Idag är det lön, men inte för alla
  • Mest lästa inlägg

    • Cabaret - snart är det dags i Uppsala
    • Påskaftonsglatt
    • V-jeans och afghanpäls
    • Östgötska ord och uttryck: Uschaaaan!
    • När livet vänder: Annelie
  • Senaste kommentarer

    Tofflan om Östgötska ord och uttryck:…
    Arne Bolund om Östgötska ord och uttryck:…
    Tofflan om Vita spår
    fruhatt om Vita spår
    Tofflan om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    Lisa om Allting har en ände…
    Merete om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    etuna1 om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
  • Intressant och relevant

    • Bokbloggar
    • Chokladbloggen
    • Deckarhuset
    • Glömda ord
    • Helds HBT-nyheter
    • Kommunikatörerna på SLU
    • QX
    • Skrivrummet
    • Suicide Zero
    • Uppsalalistan
    • Uppsalanyheter
  • Läsvärt hos andra!

    • Göra det bästa av det mesta på Mitt manus
    • Osebol av Marit Kapla på Mösstanten
    • Nu jäklar... på Mitt manus
    • Kvällens solnedgång får mig at… på Just nu - Just här
    • Under sker hela tiden... på Mitt manus
  • Knappar och diverse annat av värde

    Twingly BlogRank

    Denna blogg är värd 67 984 kr


    Display Pagerank

    Pinga Frisim

    SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

    Reggad på Commo.se

  • Dagarna

    februari 2010
    M T O T F L S
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    « Jan   Mar »
  • Arkiv

  • Besökare

    • 1 819 546 hits
  • RSS Twingly-länkare

    • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
  • I can see U!

  • I know where 2 find U2!

    Map IP Address
    Powered byIP2Location.com

WPThemes.


Avbryt

 
Laddar kommentarer...
Kommentar
    ×
    loading Avbryt
    Inlägget skickades inte – kontrollera dina e-postadresser!
    E-postkontroll misslyckades, försök igen
    Tyvärr, din blogg kan inte dela inlägg via e-post.
    Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
    Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
    %d bloggare gillar detta: