Läste just i en kvällsblaska att chili är väldigt nyttigt. Jag har alltid gillat chili, men ofta är ju det som är gott mindre nyttigt. Men med chili avviker detta från mönstret.
Se här bara:
- Chili gör bland annat att förbränningen ökar – vilket i förlängningen torde göra mig smalare.
- Chili innehåller nyttigheter som C-vitamin, betakaroten, antioxidanter och flavonoider. Dessa stärker immunförsvaret och skyddar mot cancer och inflammationer.
Chili gott som faktiskt också är nyttigt!
- Chili kan sänka blodtrycket eftersom det utvidgar kärlen och gör dem mer framkomliga.
- Chili skyddar magsäcken mot ämnen som fräter, till exempel mediciner och alkohol, eftersom chili stimulerar magsäcken till att skapa ett slem som skyddar mot de farliga ämnena.
- Chili tillför egentligen inte nån smak till maten, den gör bara maten starkare. Men den hjälper till att framhäva andra smaker i maten.
Och så ett tips! Om det blir för starkt med chili, drick INTE vatten. Mjölk, yoghurt eller alkohol neutraliserar styrkan i en maträtt. Själv brukar jag ta till vitt bröd eller ris, det funkar också!
Detta innebär, som en liten bonus, att chilibågar alltså borde vara väldigt nyttiga? Bäst jag trotsar snöyran och ger mig iväg och köper en påse! Så jag håller mig smal och frisk…
Riktigt gott, men riktigt nyttigt?.. Nja, jag vet inte…
Det är ganska fantastiskt det där att chilie skyddar magsäcken, man skulle nästan tro att det är tvärtom. Men gott är det.
Eller hur?! Mina magsår gillar inte alltid chili, det blir för starkt i magen!
haha vilken bra slutledningsförmåga..fast det är klart innehållet i påsen borde ju förbrännas fortare
kram
Ja här gäller det att ta tillvara på de senaste medicinska rönen och omsätta dem i praktiken! 😀
Kram kram!