Läser i dagens UppsalaTidningen om en amerikansk dietist som sammanställt en lista om elva matvaror som vi borde äta mer av – för att må bättre. Och lite förvånad blir jag för allt på listan är ju faktiskt inte äckligt! Annars brukar det ju vara så att nyttigt är äckligt och onyttigt är gott, eller hur..?
Det här borde vi äta mer av:
- Rödbetor. Rika på ämnen som motverkar cancer, till exempel.
- Kål. Har massor av bra ämnen som också motverkar cancer.
- Mangold. Skyddar bland annat ögonen från att åldras.
- Kanel. Hjälper till att hålla kollen på blodsocker och kolesterol.
- Torkade plommon. Fullproppade med antioxidanter, som stärker immunförsvaret.
- Pumpafrö. Innehåller mycket magnesium som minskar risken att dö i förtid.
- Sardiner. Fullproppade med kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, zink, koppar och B-vitaminer.
- Gurkmeja. En krydda med antiinflammatoriska egenskaper och som även motverkar cancer.
- Frysta blåbär. Bra för minnet! (Det ska jag komma ihåg!)
- Pumpa på burk. Rik på fibrer och vitamin A, som stärker immunförsvaret.
Och så du… Glöm aldrig att äta frukost! Du blir både smart och smal av det. Minnet blir bättre, blodsockret stabilare (minskar trötthet och sug efter sötsaker) och hungern minskar.
De glömdde ostbågarna.. Ska anslua till msn
Kloppan: Ha ha ha! Ska nog plocka fram våra nu… Chilibågar dessutom! Mums! 😛
Jag visste väl det. Kanelen bör kombineras med smör och socker i bullar kanel. Kål och torkade plommon i kombination kan däremot vara en, för omgivningen, lite störande kombination.
har en award/ utmaning till dig på min blogg
Systerdyster: Absolut bör kanel kombineras på det sätt som Syster beskriver! 😛 Ja kål och plommon bör intagas i ensamhet, annars gäller gasmask på!
Kloppan: Ska kika vid tillfälle, inte mycket tid just nu, men tack!
Om man är på kanelen är det nyttigt också? 🙂
Gunilla: Absolut! Du har fattat galoppen! 😛