Var vara jag läääänGe? Nu är det dags för Tofflan’s cookalong no. 5 – och den är liiiite hemlig. Det ska den väl vara så här i julklappstider?!..
Börja med att ta fram den hemliga, hemliga boken med recept…
Så här ser Tofflans hemliga kokbok ut, med ett hemligt recept på italiensk pastasås – for grown ups…
Ta sen fram stekpannan och släng i lite hackad lök, vitlök, kycklingfärs. Låt detta fräsa en stund tillsammans. Ös sen på krossade tomater, buljongpulver, vatten, tomatpuré och en hemlig krydda.
Känneru doften??? Allt detta ska koka ihop i en hel halvtimme!!
Ta fram pasta under tiden, fixa en grönsallad, kanske? Drick lite öl mellan kryddningarna, blogga… Njut av dofterna av såsen i HEEEELA ditt hem!
Pasta och starköl, en osvikligt fin kombination!
Och nu: hemligheterna i denna fantastiska sås!
Kryddorna, förstås, hemliga som tusan…
…och en JÄDRA massa rödvin! Till såsen, alltså…
Anna vill äta, inte fotas!
Okejrå… Här kommer receptet utan att du behöver kittla mig (alltså, jag brukar skita i måtten, ja, inte bokstavligt, men, du fattar…):
Italiensk köttfärssås med pasta
(3 – 4 lass)
350 – 400 g köttfärs (jag kör med kycklingfärs eftersom jag inte äter varken gris eller ko)
pasta
en stor gul lök
2 – 3 vitlöksklyftor
margarin/smör/olja till stekning
en burk krossade tomater
2 – 3 msk buljongpulver
1 dl vatten
2 – 3 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilika
(½ -) 1 dl rött vin
salt
vitpeppar
1 tsk italiensk salladskrydda
parmesan
Skala och hacka löken. Fräs den i stekpannan och pressa ner vitlöken. Stek i ungefär fem minuter. Lägg därefter i färsen. Hacka sönder den med en trä-/plastgaffel. Häll i en burk krossade tomater, buljongpulver, vatten, salladskrydda. Rör ner tomatpuré.
Koka färssåsen ungefär en halvtimma. Salta lite och peppra. Späd med mer vatten om det behövs. Krydda med oregano och basilika mot slutet av koktiden. Häll i vinet. Koka i cirka fem minuter.
Servera med spaghetti till och riven parmesan.
Italiensk pastasås, vuxenvariant med vin. Voilà!
Hemligt eller inte, gött är det i alla fall 😀
Puss!
Pingolina: Ja men jag lämnade ju ut receptet sen i inlägget…
Pussar och tack för att du åt! 😛