Å, nu var det länge sen vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans och cookade along! Så här kommer trean:
Idag ska vi laga raggmunk, eller rårakor, som man säger i Metropolen Byhålan. Men inte vilka rårakor som helst utan Kungsörnens rårakor. Dessa rårakor finns i frysdisken i din mataffär.
Totalt behövs dessa ingredienser till måltiden:
Raggmunk från Kungsörnen, lingonsylt och rökt kalkon från ICA.
Ta fram en snygg, celadongrön tallrik från Höganäs, eller vad du nu brukar äta på. Lassa upp rätt antal rårakor på den.
Fyra är rätt antal för mig!
Stoppa sen tallriken i micron och kör på 800 W i fyra minuter.
Lika roligt att titta på microtillagning som på tvättmaskinen när den tvättar…
Under tiden kan du duka fram tillbehör, glas, bestick, servett – och en bok, förstås, om du ska dinera ensam.
Denna fantastiska dukning ser väl inbjudande ut???
När micron har sagt sitt PLING! är det bara att servera denna utsökta måltid.
Så momzzzig! Jag använder Kalle Kon till eftersom jag ju inte är kannibal och äter svin (fläsk).
Gott gotti gott gott! som tvillingfarbröderna i Carlshamns-reklamen sa!
Förstöra mat så ! Raggmunk ska göra i stekpanna med riktig potatis, sen skall denna utsökta anrättning ätas med knaperstekt fläsk, inget annat. Det ska vara så knaperstekt att man kan äta svålen om man vill. Vilka fasoner att inmundiga sådan torftig kost som ni nyss presenterade, vet hut. Det är ingen klass eller matkultur längre i Svea rike.
ha ha ha ha ha
Du får komma hit så ska jag bjucka dig på raggmunk !Jag kan inte äta bacon eller fläsk efter open så jag kör gärna kalkon jag määäää.
Heders att du dukar med servett och servettring ! Gala !
Micael: Men ärligt, Kungsörnens raggmunk smakar som mammas hemgjorda! Och du vet, jag är lite halvmuslimsk och äter inte fläsk. Trots att jag bor i Svea rike… 😉
Rockabillymama: Hoppas det var ett gott garv och inte ett rått garv! 😉
är de goda. har alltid gjort själv men det tar ju sin lilla tid..
Charlotte: Grejen är att de smakar som hemgjorda! Helt suveränt! 😀
Tatiana: En Toffla med klass dukar alltid med tygservett, tygtablett och silverservettring! Jag kommer gärna över på dina raggmunkar vid tillfälle, men nu åker jag ju ner till mamma strax och blir där ett par veckor. (Då blir det garanterat fler Kungsörnens raggmunk, för mamma lagar ingen mat längre och jag är ju som jag är vid spisen… Novis!..)
Yummie. Kanske dags att prova Kungsörnens egna då. Själv gillar jag pappas hemlagade med knaprig stekyta bäst. Äter mina utan kött och endast lite lingon.
Men nu till den viktigaste frågan av alla. Vad heter boken? 🙂
Jag kör också Kungsörnens. Mycket bättre än mina hemmagjorda. Fast jag har för mig att raggmunk och rårakor inte riktigt är samma maträtt. Själv brukar jag äta raggmunkarna med halalfläsk och egenrårörda (ej egenplockade) lingon.
Nu blev jag vrålhungrig. Igen. Åt en liten sopplunch idag, jag begår det misstaget emellanåt. Dax att botanisera i frysen!
Nej, ser man på. Jag hade rätt!
http://recept.nu/1.219475/recept.nu_redaktionen/huvudratt/gronsaker/rarakor
http://recept.nu/1.197917/recept.nu_redaktionen/huvudratt/gronsaker/grundrecept_pa_raggmunk
Åh, vad jag njuter när jag vet bäst.
Tack för dina tydliga steg-för-steg-anvisningar. Det är nästan så att jag tror att jag skulle kunna klara av det där. Någon dag när jag känner mig extra djärv skall jag nog testa.
Jaha. Så nu har du satt moderering på mina kommentarer
😦
Äsch, det beror nog på länkarna. Tror jag.
Ina Marina: Kungsörnens får med beröm godkänt! Boken heter Dykaren och är skriven av Håkan Östlundh. Vill du se vad jag mer har läst, kolla fliken Läst i sidhuvudet!
Systerdyster: Gott! Oj, visste inte att det var skillnad mellan rårakor och raggmunk! Tack för infon!
Nej jag har inte satt nån moderering på dina kommentarer! Enda gången det sker är när jag först godkänner nän – sen släpps alla kommentarer av den personen igenom – till dess jag stoppar det, om jag nu vill. Ibland kan det bli moderering för att den som kommenterar stavar fel eller anger en annan mejladress eller nåt än vanligt.
Kvast-Hilda: Känner mig lycklig att jag kanske kan förenkla din vardag med mina tips och instruktioner! 😛
Tofflan, UNDERBART, nu har jag en till rätt som jag kan lägga till min meny 🙂 …
meh..överkurs med servetten…men du kanske inte använder den? bara dekoration ?
själv brukar jag ha lite hushållspapper i fickan 🙂
Gunilla: KUL att jag kan glädja dig så! Vi matlagningsproffs måste hålla ihop! 😉 Servetten brukar jag ha i mitt knä så jag inte spiller ner mina fina, säckiga mysbrallor. Hushållspapper? Jag kör med snorfanan runt truten också… 😛
Tur jag hade dragit igen altandörren så inte rökande grannar hörde när jag bröt ut i värsta gapskrattet…
”spiller ner mina mysbyxor” .. 🙂
Gunilla: Ja man måste ju vara rädd om finbyxorna! 😛 Kul att jag kan locka fram ett och annat asgarv!
Det är ingen måtta på fördärvet, en tygservett kräver att man bryter (viker den för di okunniga) den som en stolt svan. Att dricka mjölk till en sådan anrättning gör bara ett barn, när vältempererad öl och en liten klar hör till.
Micael: Vojne, vojne! Det blir ju underkänt, det här… Öl och liten klar hade varit gott, men man får ta det som finns…