• Hem
  • CV
  • Inköpslista – böcker
  • UN
  • Ego
  • Metropolen Byhålan
  • Läser och läst!
  • Döskallelistan

Tofflan – en tragisk komedi

Livet är svart djupt nere i näbbstöveln

Feeds:
Inlägg
Kommentarer
« Landstinget omprövar svinvaccinbeslut
Ullared – är det sant? »

Tofflan’s cookalong no. 3

09 november 2009 av Tofflan


Å, nu var det länge sen vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans och cookade along! Så här kommer trean:

Idag ska vi laga raggmunk, eller rårakor, som man säger i Metropolen Byhålan. Men inte vilka rårakor som helst utan Kungsörnens rårakor. Dessa rårakor finns i frysdisken i din mataffär.

Totalt behövs dessa ingredienser till måltiden:

Raggmunk med tillbehör
Raggmunk från Kungsörnen, lingonsylt och rökt kalkon från ICA.

Ta fram en snygg, celadongrön tallrik från Höganäs, eller vad du nu brukar äta på. Lassa upp rätt antal rårakor på den.

raggmunk
Fyra är rätt antal för mig!

Stoppa sen tallriken i micron och kör på 800 W i fyra minuter.

micro
Lika roligt att titta på microtillagning som på tvättmaskinen när den tvättar…

Under tiden kan du duka fram tillbehör, glas, bestick, servett – och en bok, förstås, om du ska dinera ensam.

dukning
Denna fantastiska dukning ser väl inbjudande ut???

När micron har sagt sitt PLING! är det bara att servera denna utsökta måltid.

raggmunk serverad
Så momzzzig! Jag använder Kalle Kon till eftersom jag ju inte är kannibal och äter svin (fläsk).

Gott gotti gott gott! som tvillingfarbröderna i Carlshamns-reklamen sa!

Dela det här:

  • Tweet
  • Skriv ut
  • E-post

Gilla

Gilla Laddar...

Relaterade

Publicerat i Epikuréiskt, Trams | 19 kommentarer

19 svar

  1. på 09 november 2009 den 15:58 Micael Rombin

    Förstöra mat så ! Raggmunk ska göra i stekpanna med riktig potatis, sen skall denna utsökta anrättning ätas med knaperstekt fläsk, inget annat. Det ska vara så knaperstekt att man kan äta svålen om man vill. Vilka fasoner att inmundiga sådan torftig kost som ni nyss presenterade, vet hut. Det är ingen klass eller matkultur längre i Svea rike.


  2. på 09 november 2009 den 15:59 rockabillymama

    ha ha ha ha ha


  3. på 09 november 2009 den 16:05 Tatiana

    Du får komma hit så ska jag bjucka dig på raggmunk !Jag kan inte äta bacon eller fläsk efter open så jag kör gärna kalkon jag määäää.

    Heders att du dukar med servett och servettring ! Gala !


  4. på 09 november 2009 den 16:05 Tofflan

    Micael: Men ärligt, Kungsörnens raggmunk smakar som mammas hemgjorda! Och du vet, jag är lite halvmuslimsk och äter inte fläsk. Trots att jag bor i Svea rike… 😉

    Rockabillymama: Hoppas det var ett gott garv och inte ett rått garv! 😉


  5. på 09 november 2009 den 16:06 charlotte

    är de goda. har alltid gjort själv men det tar ju sin lilla tid..


  6. på 09 november 2009 den 16:08 Tofflan

    Charlotte: Grejen är att de smakar som hemgjorda! Helt suveränt! 😀


  7. på 09 november 2009 den 16:10 Tofflan

    Tatiana: En Toffla med klass dukar alltid med tygservett, tygtablett och silverservettring! Jag kommer gärna över på dina raggmunkar vid tillfälle, men nu åker jag ju ner till mamma strax och blir där ett par veckor. (Då blir det garanterat fler Kungsörnens raggmunk, för mamma lagar ingen mat längre och jag är ju som jag är vid spisen… Novis!..)


  8. på 09 november 2009 den 17:19 Ina Marina

    Yummie. Kanske dags att prova Kungsörnens egna då. Själv gillar jag pappas hemlagade med knaprig stekyta bäst. Äter mina utan kött och endast lite lingon.

    Men nu till den viktigaste frågan av alla. Vad heter boken? 🙂


  9. på 09 november 2009 den 17:34 Systerdyster

    Jag kör också Kungsörnens. Mycket bättre än mina hemmagjorda. Fast jag har för mig att raggmunk och rårakor inte riktigt är samma maträtt. Själv brukar jag äta raggmunkarna med halalfläsk och egenrårörda (ej egenplockade) lingon.
    Nu blev jag vrålhungrig. Igen. Åt en liten sopplunch idag, jag begår det misstaget emellanåt. Dax att botanisera i frysen!


  10. på 09 november 2009 den 17:37 Systerdyster

    Nej, ser man på. Jag hade rätt!

    http://recept.nu/1.219475/recept.nu_redaktionen/huvudratt/gronsaker/rarakor

    http://recept.nu/1.197917/recept.nu_redaktionen/huvudratt/gronsaker/grundrecept_pa_raggmunk

    Åh, vad jag njuter när jag vet bäst.


  11. på 09 november 2009 den 17:38 theWitch

    Tack för dina tydliga steg-för-steg-anvisningar. Det är nästan så att jag tror att jag skulle kunna klara av det där. Någon dag när jag känner mig extra djärv skall jag nog testa.


  12. på 09 november 2009 den 17:39 Systerdyster

    Jaha. Så nu har du satt moderering på mina kommentarer
    😦
    Äsch, det beror nog på länkarna. Tror jag.


  13. på 09 november 2009 den 17:45 Tofflan

    Ina Marina: Kungsörnens får med beröm godkänt! Boken heter Dykaren och är skriven av Håkan Östlundh. Vill du se vad jag mer har läst, kolla fliken Läst i sidhuvudet!

    Systerdyster: Gott! Oj, visste inte att det var skillnad mellan rårakor och raggmunk! Tack för infon!
    Nej jag har inte satt nån moderering på dina kommentarer! Enda gången det sker är när jag först godkänner nän – sen släpps alla kommentarer av den personen igenom – till dess jag stoppar det, om jag nu vill. Ibland kan det bli moderering för att den som kommenterar stavar fel eller anger en annan mejladress eller nåt än vanligt.

    Kvast-Hilda: Känner mig lycklig att jag kanske kan förenkla din vardag med mina tips och instruktioner! 😛


  14. på 09 november 2009 den 18:04 Gunilla

    Tofflan, UNDERBART, nu har jag en till rätt som jag kan lägga till min meny 🙂 …

    meh..överkurs med servetten…men du kanske inte använder den? bara dekoration ?

    själv brukar jag ha lite hushållspapper i fickan 🙂


  15. på 09 november 2009 den 18:07 Tofflan

    Gunilla: KUL att jag kan glädja dig så! Vi matlagningsproffs måste hålla ihop! 😉 Servetten brukar jag ha i mitt knä så jag inte spiller ner mina fina, säckiga mysbrallor. Hushållspapper? Jag kör med snorfanan runt truten också… 😛


  16. på 09 november 2009 den 18:59 Gunilla

    Tur jag hade dragit igen altandörren så inte rökande grannar hörde när jag bröt ut i värsta gapskrattet…

    ”spiller ner mina mysbyxor” .. 🙂


  17. på 09 november 2009 den 19:03 Tofflan

    Gunilla: Ja man måste ju vara rädd om finbyxorna! 😛 Kul att jag kan locka fram ett och annat asgarv!


  18. på 09 november 2009 den 19:04 Micael Rombin

    Det är ingen måtta på fördärvet, en tygservett kräver att man bryter (viker den för di okunniga) den som en stolt svan. Att dricka mjölk till en sådan anrättning gör bara ett barn, när vältempererad öl och en liten klar hör till.


  19. på 09 november 2009 den 19:07 Tofflan

    Micael: Vojne, vojne! Det blir ju underkänt, det här… Öl och liten klar hade varit gott, men man får ta det som finns…



Kommentarer är stängda.

  • Vem är Tofflan???

    En numera rätt tjock (tant) propagandaminister som sett bättre år. Bitsk och elak och hård mot de hårda, men from som ett lamm mot de snälla. Älskar sin Anna gränslöst, kopiöst, sanslöst, men tveklöst.

    Du får gärna citera mig, men ange källa. Bilder från bloggen får du INTE knycka. Den här bloggen är avslutad. Vill du kontakta mig ändå eller köpa en bild? Skriv en kommentar vid det inlägget så kontaktar jag dig!

    Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!

  • Nytt arbetsliv…

    Nytt jobb, nytt liv09 maj 2016
    Äntligen!!!
  • På LinkedIn

    Visa Ulrika Hurtigs profil på LinkedInGå till Toffelprofilen
  • På Pinterest

    Tofflan på Pinterest
  • Tofflan twittrar

    Mina tweets
  • Statistik!

    Här kan du läsa en årsrapport om den här bloggen.
    https://tofflan.wordpress.com/2015/annual-report/
    (Du får kopiera URL:en och klistra in i adressfältet på din webbläsare.)
    Vill du ha utförligare statistik, mejla mig på
    tofflan(snabel-a)home.se

  • Ämnen

    Allmänt Böcker Diskutabelt Epikuréiskt Familj Film Gult HBTQ Ironi Krämpor Musik Personligt Puckon Radio Stoiskt Trams TV Vänner
  • Senaste inläggen

    • Allting har en ände…
    • Grattis till lilla mamma – och tack för gott skratt!
    • En flaska vin: Boira’ 2014
    • Lördagslåtanden och -göranden – med vissa risker…
    • Dödligt dubbelspel
    • Återkoppling och vidare, upp i ljuset…
    • Bara härligt regn hos mig
    • Inne i djungeln
    • Tunneln i slutet av ljuset
    • Idag är det lön, men inte för alla
  • Mest lästa inlägg

    • V-jeans och afghanpäls
    • Hur avslutar man ett jobbmejl?
    • Tofflan testar: Vårtfri?
    • Sprucken tumme
    • Antikrundan - från Sigtuna igen
  • Senaste kommentarer

    Tofflan om Östgötska ord och uttryck:…
    Arne Bolund om Östgötska ord och uttryck:…
    Tofflan om Vita spår
    fruhatt om Vita spår
    Tofflan om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    Lisa om Allting har en ände…
    Merete om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    johannasdeckarhorna om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
    etuna1 om Allting har en ände…
    Tofflan om Allting har en ände…
  • Intressant och relevant

    • Bokbloggar
    • Chokladbloggen
    • Deckarhuset
    • Glömda ord
    • Helds HBT-nyheter
    • Kommunikatörerna på SLU
    • QX
    • Skrivrummet
    • Suicide Zero
    • Uppsalalistan
    • Uppsalanyheter
  • Läsvärt hos andra!

    • Under sker hela tiden... på Mitt manus
    • Elise eller det riktiga livet… på Mösstanten
    • Oaser & Vår Nivå på Mitt manus
    • Positiva veckan på uppsalaewa
    • All denna vrede av Cara Hunter på Lottens Bokblogg
  • Knappar och diverse annat av värde

    Twingly BlogRank

    Denna blogg är värd 67 984 kr


    Display Pagerank

    Pinga Frisim

    SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

    Reggad på Commo.se

  • Dagarna

    november 2009
    M T O T F L S
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
    « Okt   Dec »
  • Arkiv

  • Besökare

    • 1 819 284 hits
  • RSS Twingly-länkare

    • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
  • I can see U!

  • I know where 2 find U2!

    Map IP Address
    Powered byIP2Location.com

WPThemes.


Avbryt

 
Laddar kommentarer...
Kommentar
    ×
    loading Avbryt
    Inlägget skickades inte – kontrollera dina e-postadresser!
    E-postkontroll misslyckades, försök igen
    Tyvärr, din blogg kan inte dela inlägg via e-post.
    Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
    Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
    %d bloggare gillar detta: