Soppalainen blev helt godkänd av Fästmön, så nu vågar jag mig på att lämna ut receptet! Jag äger ingen hushållsvåg – står på önskelistan – så jag fick höfta lite när det gäller squashen; morötterna vägde jag upp på brevvågen 😉
En riktig vitaminkick, denna höstsoppa!
Squash- och morotssoppa
(cirka 4 portioner)
Vad behövs?
- 250 gram morötter
- 250 gram squash
- en gul lök
- en rejäl vitlöksklyfta
- lite smör till stekning
- 2,5 dl mjölk (och då menar jag MJÖLK, RÖD sådan!)
- 1/2 liter grönsaksbuljong
- salt
- vitpeppar
- muskot
- persilja
- pumpakärnor (solrosfrön går bra i stället!)
Skala morötterna och skär dem i tunna stavar. Skär squashen i lite tjockare skivor. Skala löken och finhacka den. Hetta upp smör i en treliterskastrull eller liknande. Stek löken och pressa i vitlöken. Lägg ner grönsakerna och stek en stund när löken blivit genomskinlig. Rör om då och då. Häll i mjölk och buljong. Krydda och koka upp. Sänk genast temperaturen och småkoka soppan under lock i fem minuter. Servera finhackad/klippt persilja och pumpakärnor som tillbehör i soppan.
Smaklig!
Efter allt detta nyttiga, men typ två timmar senare, intog vi kaffe och Cadbury’s chokladfingrar i soffläge! 😛 Man får inte överdriva vitaminkickarna…
Anna laddar upp med smaskens inför eftermiddagens och kvällens jobb.
Jamen titta vad som hände nu… Stattinskan LÄSER ett vitaminkickrecept och sitter uppe ”mitt-i-natten” och kan inte sova!!! 😉 å det är naturligtvis ditt fel, hahaha! Hoppas du/ni sussar gott… Jag gör, med lite tur det i morgon i stället! KRAM
Stattinskan: Ja, när du var inne och läste vitaminkicksrecept då sov vi gott! Såååå jäkla pigga blev vi inte så vi var uppe till din tid… Även vi tog sovmorgon i morse, darlingen börjar inte jobba förrän klockan 16.
Den ska jag tillaga i morgon ! Tack för receptet!
Synd att du inte var fit for fight för middagen – du messade när vi satt och åt… Soppan är jättegod och full av nyttigheter, funkar säkert bra mot onda tänder och höga tandläkarräkningar (inga dyra ingredienser).
KRAM!